Trojan Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2023 W dniu 14.01.2023 o 20:44, giberes napisał: Karoseria jak lusterko, szacun. Mam tylko pytanie czy oba kable od aku powinny być czerwone? Już poprawione A w międzyczasie dojechały ostatnie części. Także końcowy montaż i gotowe! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 W dniu 4.12.2022 o 22:52, Trojan napisał: Teraz przygotowanie budy do położenia pierwszej warstwy bezbarwnego. Jak zwykle używam APP 2K. Pierwsza warstwa będzie cieniutka, by przeszlifować jakieś niedoskonałości i wstępnie zlikwidować pomarańczową skórkę. Nie działam w autach, używam innego lakieru ale ciekawi mnie, czy nie ma ryzyka naruszenia koloru podczas tego etapu, oczywiście przy zachowaniu ostrożności? Jak pisałeś, warstwa jest cienka. Mogę spytać czym ją szlifujesz? I drugie pytanie - po wyrównaniu pierwszej warstwy kładziesz kolejne , jak przypuszczam grubsze. Ile? Dwie? Świetna praca, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2023 59 minut temu, zaruk napisał: Nie działam w autach, używam innego lakieru ale ciekawi mnie, czy nie ma ryzyka naruszenia koloru podczas tego etapu, oczywiście przy zachowaniu ostrożności? Jak pisałeś, warstwa jest cienka. Mogę spytać czym ją szlifujesz? Szlifuję delikatnie papierem lub gąbką 3000-4000 na mokro. To taka kosmetyka 59 minut temu, zaruk napisał: I drugie pytanie - po wyrównaniu pierwszej warstwy kładziesz kolejne , jak przypuszczam grubsze. Ile? Dwie? Kładę dwie. Pierwsza nieco grubsza i równa. Ważne by nie pozalewać linii podziału. Po ok 10-15 minut warstwa tzw mokra. Dodaję więcej rozcieńczalnika ale warstwa jest cieńsza. Czasem po ok 20 minutach psiknę cieniutką warstwę samego rozcieńczalnika tam gdzie zrobiła się "skórka pomarańczowa". Tak czy siak skórki nie da się uniknąć bez grubego zalewania lakierem. Potem cierpliwe i ostrożne szlifowanie i polerowanie. Papiery lub gąbki 4000 wzwyż. Wstępne polerowanie pastą Tempo. Potem już pasty Tamiya i mleczka polerskie do detailingu. Godzinę temu, zaruk napisał: Świetna praca, bardzo mi się podoba. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 To ja dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 Tak dokładniej przyjrzałem się fotelom i sobie myślę, że jakbyś wystawił na allegro jako 1:1 to spokojnie by poszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Fantastyczne . Ogromne uznanie za wielki kunszt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2023 Gotowe! Zapraszam do Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi