mirage3 Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 F-111 AARDVARK świetny samolot ! Ale mało popularny wśród producentów dodatków o ile na kalki nie można narzekać to reszta lekko kuleje Ale od czego mamy... RESKIT z małej firmy robiącej głównie kółka z żywicy wyrósł na poważnego gracza na rynku akcesoriów żywicznych (choć nie tylko) do modeli. Firma nie boi się niszowych lub trudnych tematów. Takim niszowym tematem jest prezentowany zestaw do AARDVARKa. Do tej pory jedynym sensownym dodatkiem do waloryzacji kokpitu mrówkojada były blaszki Eduard i zasadniczo nic więcej... o jakimś szarym mydle z Antypodów w postaci żywic OZMODELS nie wspominam. Po genialnym zestawie żywić do waloryzacji dysz silników czekałem na jakieś inne dodatki i się doczekałem. Jak wiadomo modele Hobby Bossa są jak na razie najlepszym wyborem do budowy repliki F-111 jednak z całkiem pokaźnym plecakiem niedoróbek i błędów mniejszych lub większych. Jednym z najbardziej irytujących bo mocno widocznych jest wypukły wiatrochron i od czapy jego przejście w kadłub. I w tym momencie pojawia się nasz bohater zestaw RESKITa. Zamiast tylko zrobić szoferkę na nowo stwierdzili, że w miarę możliwości uda się coś poprawić i zrobić to tak jak w naturze było. Jak widać kawał mięcha do zrobienia a jak to wygląda w żywicy ? Ano tak: INSTRUKCJA w PDF 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Lipca 2022 Autor Share Napisano 2 Lipca 2022 C.D. Czy warto zainwestować w ten zestaw ? Myślę, że tak ale poziom cen ok. 250zł raczej nie będzie działał zachęcająco. Może jak obecna rzeczywistość wróci do normy... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Fajna recka Piter ! Profeska Do KFS-miniatures z tym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Świetny In Box , brawo!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Bardzo fajna recenzja warta polecenia i zapoznania się z nią. Wreszcie jest zestaw poprawiający babole zestawu Hobby Bossa. Z przyjemnością powitam tą recezję na moich grupach modelarskich Aardvark & Raven, Recenzje modelarskie czyli nasze niesklejone skarby, Jety, śmiglaki i wiatraki w miniaturze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 Ale jak to pasuje do modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Share Napisano 8 Lipca 2022 Dajcie mi chwilę to zrobię jeszcze test spasowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Dajcie mi chwilę to zrobię jeszcze test spasowania To będzie gdzieś w okolicach 2158r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Share Napisano 8 Lipca 2022 Nie bój nic się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) Jak to wszystko do siebie pasuje... Nie gorzej niż element fabryczny ! Roboty z dopasowaniem tego jest może z 10min. razem z odcięciem kostki wlewowej. Sam montaż należy zrobić na etapy co da nam na 99,9% brak użycia jakiegokolwiek kitu do łatania szczelin. Faktura modelu i powierzchnia żywicy identyczna więc spoko (No wiem nity zdecydowanie nie Tamiyowskie ). Zdjęcia wyszły takie se, ale musiałem się schować bo wieje trochę i bałem się, że wszystko odleci. Wiatrochron RESKIT Wiatrochron HOBBYBOSS Edytowane 9 Lipca 2022 przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 W dniu 8.07.2022 o 11:09, rudy0007 napisał: To będzie gdzieś w okolicach 2158r. Brawo Stary jesteś właśnie starszy o 136lat... wydawałoby się, że to wczoraj było. Ale ten czas zap*erdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Lipca 2022 Share Napisano 9 Lipca 2022 Leci tak, że wczoraj to już wczoraj a nie jeszcze dzisiaj To jak już to wszystko pociąłeś to dawaj dalej, zakładaj warsztat. Zajmuje miejsce tuż obok biurka warsztatowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 Niestety żywica niewiele poprawia, w dalszym ciągu kształt jest niepoprawny. Jedyny plus że wiatrochron jest mniej wypukły niż Hobby bosa i w ten sposób bardziej przypomina oryginał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Share Napisano 14 Lipca 2022 W dniu 11.07.2022 o 20:44, Jacek Kryszak napisał: Niestety żywica niewiele poprawia, w dalszym ciągu kształt jest niepoprawny. Jedyny plus że wiatrochron jest mniej wypukły niż Hobby bosa i w ten sposób bardziej przypomina oryginał. Generalnie Jak się nie ma co się lubi to się lubi to co jest Teoretycznie Academy nie wymaga poprawiania okolic kokpitu ale ma inne problemy. Firmy zadbały o to żeby nie było za łatwo Swoją drogą idealny temat dla Tamki kilka wersji mało specyficznych ramek dla poszczególnych wersji i można zarobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi