DBauer Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Jestem zadowolony z twoich postępów:) tych modeli bym nie wywalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Na shermanku wash No oczyiście że wash będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Słuchajcie jutro będą lepsze fotki tak wieć dzisiaj nie będę robił zdjęć goszym aparatem... Stan czołgu... 75% skończony troche przybrudzony przetarty i szczegóły pomalowane przetarte gunmetalem... Tak więc jak napisałem jutro będą fotki przepraszam że tak długo nic nie pisałem ani nie było fotek [jutro będą] Tak wiec do widzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 No i tak jak mówiłem że fotki jutro Więc tak Tiger ma szczegóły pomalowane i jest przybrudzony itp. Jeżeli coś wam nie pasuje walcie jak z flaka... (najlepiej trzy ósemki hehe) A teraz Sherman z pomalowanymi szczegółami i z kalkami... Jutro będę chyba kładł wash ale jeszcze się zobaczy tak więc te fotki: Komentować proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Dalej widać, że zalewasz detale farbą. Na przykład w ogóle nie widać linii zarówno błotników na przodzie jak i bocznych. Na płycie czołowej jakieś babole, lewy bok wieży też wydaje się jakiś nierówno pomalowany. Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Pokombinuj jeszcze z washem, ale priorytetowo skup się w następnych modelach na czystości malowania. Sherman wydaje mi się o wiele lepiej pomalowany niż Tygrys! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 A mam pytanko do was jak pomalować (czy w ogóle mam malować ) te gonski co mam na wieży czy na czarno i przetrzeć lekko rdzawym i genmetalem czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 gąski* Jeśli nie były akurat w tym czołgu pomalowane w kolor kamuflażu, to zrób tak jak mówisz. Ewentualnie pobrudź jeszcze suchymi pastelami, no chyba że masz pigmenty :> Najlepiej to czarny -> wash jakimś brązowawym kolorem, takim jaśniejszym -> przecierka jakimś metalem. Ja tak robię ;) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Spox one nie były w kolorze kamo więc wale czarnym i przecierka na gun i rdze... a wash to chodzi ci o to że całego brązowym washem jakimś jasnym a taki szary ciemny by mógł być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Chodzi o to jaki kolor mam użyć do washa Przepraszam was bardzo ale jutro wyjeżdżam nad morzę i nie będę pisał w żadnych moich tematah bo będę nie online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Najlepszy chyba będzie brązowy ciemny,ewenytualnie lekko zmieszany z czarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 No dobra spox będzie ciemny brązowy wash.... Pogoda nad morzem jest super [przynajmniej w ostrowie...] pozdro dla wszystkich teraz idę na plażę... Aha jeszcze dla was z nad morza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 No to tak nad morzem było super A teraz do żeczy przed wyjazdem zrobiłem jeszcze wash ale już nie robiłem fotekbo to by było bez sensu... A więc daje teraz proszę o komentarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 imho powinieneś washa poprawić, za dużo zacieków zostawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 No dobra czyli chwytam za wacik i jazda... Fotki po poprawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Hmmm....chyba po prostu wziąłeś pędzel, zamoczyłeś w farbie i polatałeś w losowych miejscach. Wash to jednak co innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Stan kota na teraz... wash poprawiony... mnie teraz przynajmniej się podoba nie wiem jak wam... Model chyba skończony oczywiście sam model bo jeszce będzie dioramka... A teraz fotki.... Trochę ich jest Aha jeszcze jedno na fotkach ten model wygląda gorzej niż wrzeczywistości i może dlatego wam się to tak nie podoba ale jeszce się zobaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Nie śledze tego wątku ale porównując Twoją poprzednia prace , na pewno zrobiłes spory postęp. Skoro juz w jakims stopniu opanowałeś washa , weź sie za odpryski , popracuj nad nimi , ich kształtami , w tym modelu widze ze coś próbowałeś , i nie wyszły Ci one źle jak na początki , nie są strasznie duze , nie ma ich wszędzie i w wmniare sensownych miejscach są. Pracuj dalej , obserwuj , wyciągaj wnioski będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Dzięki za komenarz... Odpryski robie swoim sposobem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Skoro juz w jakims stopniu opanowałeś washa , weź sie za odpryski , popracuj nad nimi , ich kształtami , w tym modelu widze ze coś próbowałeś , i nie wyszły Ci one źle Ja jednak radzę zrezygnować ze wszystkich washy, odprysków i nauczyć się póki co czysto sklejać i równo kłaść farbę, cienkimi warstwami bo to są podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi