Skocz do zawartości

Kocur w 72

Yonex13

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Słuchajcie jutro będą lepsze fotki tak wieć dzisiaj nie będę robił zdjęć goszym aparatem...

Stan czołgu... 75% skończony troche przybrudzony przetarty i szczegóły pomalowane przetarte gunmetalem...

Tak więc jak napisałem jutro będą fotki przepraszam że tak długo nic nie pisałem ani nie było fotek [jutro będą] Tak wiec do widzenia...

No i tak jak mówiłem że fotki jutro

Więc tak Tiger ma szczegóły pomalowane i jest przybrudzony itp. Jeżeli coś wam nie pasuje walcie jak z flaka... (najlepiej trzy ósemki hehe)

c94751c0262154ba.jpg

0577121148ec3300.jpg

c1d053480b821f76.jpg

3758354ddc9ece5e.jpg

A teraz Sherman z pomalowanymi szczegółami i z kalkami...

Jutro będę chyba kładł wash ale jeszcze się zobaczy tak więc te fotki:

a25a24be0ed22f63.jpg

6a21fd4bc4e7558e.jpg

6a21fd4bc4e7558e.jpg

71bb6819a42f9e3e.jpg

Komentować proszę...

Dalej widać, że zalewasz detale farbą. Na przykład w ogóle nie widać linii zarówno błotników na przodzie jak i bocznych. Na płycie czołowej jakieś babole, lewy bok wieży też wydaje się jakiś nierówno pomalowany. Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Pokombinuj jeszcze z washem, ale priorytetowo skup się w następnych modelach na czystości malowania.

Sherman wydaje mi się o wiele lepiej pomalowany niż Tygrys!

Powodzenia!

A mam pytanko do was jak pomalować (czy w ogóle mam malować ) te gonski co mam na wieży czy na czarno i przetrzeć lekko rdzawym i genmetalem czy jak

gąski*

Jeśli nie były akurat w tym czołgu pomalowane w kolor kamuflażu, to zrób tak jak mówisz. Ewentualnie pobrudź jeszcze suchymi pastelami, no chyba że masz pigmenty :> Najlepiej to czarny -> wash jakimś brązowawym kolorem, takim jaśniejszym -> przecierka jakimś metalem. Ja tak robię ;)

Pzdr

Spox one nie były w kolorze kamo więc wale czarnym i przecierka na gun i rdze... a wash to chodzi ci o to że całego brązowym washem jakimś jasnym a taki szary ciemny by mógł być

Chodzi o to jaki kolor mam użyć do washa

Przepraszam was bardzo ale jutro wyjeżdżam nad morzę i nie będę pisał w żadnych moich tematah bo będę nie online

No dobra spox będzie ciemny brązowy wash....

Pogoda nad morzem jest super [przynajmniej w ostrowie...] pozdro dla wszystkich teraz idę na plażę... Aha jeszcze dla was z nad morza...

• 2 weeks later...

No to tak nad morzem było super

A teraz do żeczy przed wyjazdem zrobiłem jeszcze wash ale już nie robiłem fotekbo to by było bez sensu...

d80e089304f38f75.jpg

d74e8ce9d1eb5603.jpg

353da0e1429cfb69.jpg

61f3c9ea933bf4fb.jpg

2cbe41dcbb846b6a.jpg

d23f20cd56db30fd.jpg

cc6576a8f8aa44a0.jpg

A więc daje teraz proszę o komentarz...

Stan kota na teraz... wash poprawiony... mnie teraz przynajmniej się podoba nie wiem jak wam... Model chyba skończony oczywiście sam model bo jeszce będzie dioramka...

A teraz fotki....

Trochę ich jest

Aha jeszcze jedno na fotkach ten model wygląda gorzej niż wrzeczywistości i może dlatego wam się to tak nie podoba ale jeszce się zobaczy...

20946de3822cd1e8.jpg

7cb0dcb0899c5773.jpg

9023f2d94bad5b0c.jpg

80b0cecc59c551e4.jpg

db1bf8c6d0680681.jpg

e8ec987af67213d8.jpg

aa56d5c1b194a029.jpg

bcb3eb32533b4a13.jpg

546fbce1d0370a07.jpg

Nie śledze tego wątku ale porównując Twoją poprzednia prace , na pewno zrobiłes spory postęp. Skoro juz w jakims stopniu opanowałeś washa , weź sie za odpryski , popracuj nad nimi , ich kształtami , w tym modelu widze ze coś próbowałeś , i nie wyszły Ci one źle jak na początki , nie są strasznie duze , nie ma ich wszędzie i w wmniare sensownych miejscach są. Pracuj dalej , obserwuj , wyciągaj wnioski będzie jeszcze lepiej.

Skoro juz w jakims stopniu opanowałeś washa , weź sie za odpryski , popracuj nad nimi , ich kształtami , w tym modelu widze ze coś próbowałeś , i nie wyszły Ci one źle

Ja jednak radzę zrezygnować ze wszystkich washy, odprysków i nauczyć się póki co czysto sklejać i równo kłaść farbę, cienkimi warstwami bo to są podstawy.