Dudzio Napisano 16 Sierpnia 2022 Napisano 16 Sierpnia 2022 Czołem, kolejny z moich dawno rozpoczętych, a niedawno wykończonych modeli Merytorycznie jakoś nie wnikał super głęboko w temat, za to dobrze bawiłem się przy budowie i wykańczaniu. Inspirowałem sie kamuflarzem zaproponowanym u innego producenta (RMF), ale nie jest on tam podpisany. Z dodatków używałem tylko blaszek Eduarda dedykowanych do tego modelu. Malowałem farbami Tamiya, brudzenie przy pomocy specyfików od AK. 5 Cytuj
robertmodelarz Napisano 16 Sierpnia 2022 Napisano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) Stara dobra samosklejalna Tamiya, jak klocki Lego. Spoko sklejony. Zgubiłeś gdzieś liny holownicze i linkę do napinania zerwanej gąsienicy. Antenę też jeszcze da się dokleić- tak jak na poglądowej fotce. Oryginał: - to wczesna wersja z inną lufą bez stopnia przy jarzmie armaty - zasobnik na wycior powinien być przeniesiony z lewej burty na górną płytę silnika Pomaziaj specyfikami go na coś takiego: Podnośnik raczej nie był w kolorze rotbraun: - walnij go na gunmetal lub na żółty bazowy niemiecki. Co do kolorów to Tamiya jest OK, ale zawsze dodaj trochę białego do koloru bazowego. Model zawsze ciemnieje po filtrze i washu. Edytowane 16 Sierpnia 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi