Gościu Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 (edytowane) Bronco 1:35 Części niewiele,dość fajnie odlane. Gąski...z pojedyńczych ogniw. Z racji mojego lenistwa, dam mu friule, nie mam ochoty wycinać kazdego z osobna ogniwka. Do zestawu dali figuranta, o dość dziwnym kształcie anatomicznym...wąski jakiś,mizerny taki...niewiadomo co z tego wyrośnie..w kazdym bądź razie żywica. Wrzucili jakąś blaszke,kawałek łańcuszka...i kalki. Do soboty wycisne ile sie da(tak po cichu)...chyba nie wytrzymam i zabiorę ze soba jakąś IV, coby cichcem chociaz podłubać i zlepic..przywioze juz gotowa do malowanka Mam nadzieje,ze spasowalność części będzie odpowiadał ich wyglądowi. no to start... Edytowane 17 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 a u mnie w warsztacie majaczy Hotchkiss broncowy tylko czekam na friule i blachy i jazda. Co do samego modelu to niestety nie jest taki finezyjny jak Broncowy staghound, i detale nie sa juz tak "crispy", ale podobno najlepsza wersja na rynku tegoz pojazdu. No i nie wiem jak u Ciebie, mialem go zamiar z pudla zrobic ale po obejrzeniu materialu zdjeciowego i dobraniu koncepcji do winiety no po prostu nie ma opcji i musze go rozgrzebac. (+ masz blaszki i figuranta wiecej w pudelku niz u mnie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 nie jest taki finezyjny jak Broncowy staghound Pierwsze koty za płoty. Masakrystycznie duzo szlifu.Praktycznie każda część ma szew. Pieknie sie prezentowało w stanie spoczynku. W stanie ruchu...bleeeeee. Paweł,sporo wiesz o modelach dobrych i tych...nie. Powinieneś zakładac watek;) dobraniu koncepcji do winiety Ilość miejsca mnie ogranicza niemiłosiernie. Natomiast ilość pomysłów gryzie się z powyższym. serce sie nieraz kraje..jak model "idzie" na golasa,ale co zrobić... Po zakończeniu dotychczasowych dłubanin, pacnę oryginalniaka, tak dla siebie..oczywiście germańskiego No i nie wiem jak u Ciebie U mnie po staremu,ale cieszy mnie że sie pytasz ;) zamiar z pudla zrobic Poważniej,możnaby posiedzieć nad wnetrzem,punkt zaczepienia jest(szkoda tylko,ze i tak wiekszość zakryta) Nie jestem milośnikiem francuzszczyzny...także..oby do przodu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Praktycznie każda część ma szew. Co to jest ten szef bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Na pudle wygląda fajnie ale jestem pewny że gdy skleisz będzie jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Na pudle wygląda fajnie malowal nie kto inny jak J.Wrobel. swoja droga jego ilustracje z pjazdami uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Co to jest ten szef bo nie wiem Question Osoba zwierzchnia np. Kierownik(może być od spraw niepotrzebnych) Szew-miejsce łączenie(takie jak masz np. na spodniach) Dzieki Zbysiu Co do malowania Wróbla-kammo wygląda jakby było pędzlem kładzione. Takie "ławkowcowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 A tak... Niezbyt rozumiem gdzie ty masz te szewy... Daj jakąś fotkę to ci uwierzę Rafale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 A tak... Niezbyt rozumiem gdzie ty masz te szewy... Ty tez je masz, te szewy to linie wystajacego plastiku,które przechodza niekoniecznie tam gdzie chcielibyśmy,bądź niepowinny np. w TwoimTygrysie szła przez środek wieży Daj jakąś fotkę to ci uwierzę Rafale.... http://images27.fotosik.pl/244/5af9289c6e1db050.jpg proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Niesamowite jeździdło, to chyba może zrekompensować te szwy i różne takie rzeczy, które sprawiają modelarzowi kłopociki. Ciekawe jak by wyglądał obok sztabowej 251 ? malowal nie kto inny jak J.Wrobel. swoja droga jego ilustracje z pjazdami uwielbiam. Ja zbieram wszystkie "tekturki" z pudełek modeli, które skleiłem. Mają swój unikalny czar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Ciekawe jak by wyglądał obok sztabowej 251 ? Mizernie,Hanomagi sa jedyne w swoim rodzaju...i żadna dotychczasowa konstrukcja(efekt wizualny) nie godna calowania ich stóp(kół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 No przecież jest super uniwersalny wszystkomający M113. Wystarczy obejrzeć jeden z programów na Discovery :P Widzę Rafale, że to kolejny z "wczasowych" modeli jestem pod wrażeniem, będę zaglądał tu nad wyraz często. Diabelsko ciekawy ten wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 A u mnie w "magazynie" kisi się Bronco-wy egzemplarz w wersji "Stuka zu Fuss". Chętnie sobie obejrzę, cóż te "małe dalekowschodnie" wymyślili. P.S. Miałem okazję oglądać też wypraski wersji Befehl. Na pierwszy rzut oka "cód, miód i maliny" (oprócz klasycznego uproszczenia z pustymi radiostacjami bez tylnych ścianek, czego i tak nie będzie widać), ale jak to zwykle bywa, nawet u Dragona czar czasem pryska. A co do wnętrza - pojazd odkryty + ma olbrzymi właz dostępowy do silnika, więc aż się prosi o wrzucenie choćby zestawowych bebechów. No chyba, że ogrooooomna germańska plandeka zrobi swoje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Właśnie firma Bronco straciła klienta,w zyciu już nie zakupie ich modeli... Instrukcja nie pokrywa się z rzeczywistością. Zapomnieli,ze dodali blaszki..zapomnieli tez pokazać gdzie maja być. Dali 3 osłony transmisji,w instrukcji pokazali złą do zamontowania..czyli cofam sie o 4h roboty... ma olbrzymi właz dostępowy do silnika, Tak,jednak szczelnie zasłonięty klapami,które sa odlane jako całość cóż te "małe dalekowschodnie" wymyślili. Pomysł Tamiyowski,plastik trumpeterowski,jakość italeriii Model kompletnie niewart swojej ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Pomysł Tamiyowski,plastik trumpeterowski,jakość italeriiiModel kompletnie niewart swojej ceny... eee 50 zlociszy to nie tak znowu wiele, Instrukcja nie pokrywa się z rzeczywistością.Zapomnieli,ze dodali blaszki..zapomnieli tez pokazać gdzie maja być. w Staghoundzie instrukcja tez potrzebowala by instrukcji do instrukcji ale uwazne przestudiowanie pasowanie na zimno i no problem. Rafale kup ich Staghounda, poza wspomnianymi felerami kawal niezlych puzli z plastiku i naprawde fajne detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 A mam pytanie , czemu ten figurant wygląda jak by nic nie jadł przez 2 miesiace i wszystko wisi na nim jak na wieszaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 A mam pytanie , czemu ten figurant wygląda jak by nic nie jadł przez 2 miesiace i wszystko wisi na nim jak na wieszaku ? Mr. Green Należy zapytać autora tej tragedii. A Twarz to ma jakby go pod imadłem brali...:] Zrobiłem sobie wstępna fakture rdzy tłumika. Tu fotka,jak szczelnie zamknęli silnik...: A jak doszedłem nieco dalej(były juz doklejone błotniki itp) to okazało sie,ze podali zły nr części nad skrzynią..szlag by to. Teraz lezy w tonach szpachli...i nieprędko go odgrzebię...O ! Paweł, zeby to miał byc ostatni model na świecie, Bronco to szajs i zdania nie zmienię(bo juz wiecej nic nie kupię).Wolałbym od podstaw rzeźbić go badylem w skale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 A mam pytanie , czemu ten figurant wygląda jak by nic nie jadł przez 2 miesiace i wszystko wisi na nim jak na wieszaku ? Mr. Green Należy zapytać autora tej tragedii. A Twarz to ma jakby go pod imadłem brali...:] Ja wiedziałem ze w czasie wojny było ciężko coś zdobyć , no ale było to mozliwe , a pozatym jakoś sie nie trzyma proporcjonalnie ten "żołnierz" . A możliwe ze wpadł do niewoli i go tak własnie imadłem torturowali . Swoją drogą gdzieś juz takiego patyczaka , na jakiejs dioramce widziałem . Podoba mi sie faktura rdzy na tłumiku . Powodzenia i czekam na nastepny raport z warsztatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Po nocnym odpoczynku od siebie, postanowilismy załatwić sprawę polubownie. Było buzi,buzi..mały niedźwiedź..i się dogadalismy. Niesforność natomiast wyłazi nadal...tym razem zapasowe koło nośne..nie pasuje:( Pozostanie sama sztyca doń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Trudno zdarza się ale model i tak wygląda fajnie czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 czekam na kolejne fotki Very Happy Proszę Dospawałem osłone KM,starałem sie żeby spaw nie odbiegał od reszty Podciagnałem takze nieco fakture stali-"zestawowa" była średnia Tu Baza z lekka nutka kolorowania , w późniejszym etapie wylizie na wierzch oczywisćie nie byłbym soba gdybym nie: Teraz stado biedronek i łosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Najs! Właśnie interesuje mnie stado biedronek-mógłbyś napisać o tej technice coś więcej, jakie farby, jakie pędzle, bo na oplu Matthew fading wyszedł bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Tu przeczytaj Sobie: http://www.plastikowe.pl/relacje/pojazdy/sd-kfz-184-elefant-1-35-dragon To model Pattersona(mam nadzieje,ze nie bedzie miał mi za złe, nie mam siły pisac tutorialu) Pędzle miękki i średnie(naturalny włoś). powinienes także spróbować dodawac do powierzchni płaskich(górnych) rainsy z brązu, przy jednoczesnym wykonywaniu ruchów kolistych Możesz takze różnicowac rainsy boczne patyczkami do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 A mam pytanie , czemu ten figurant wygląda jak by nic nie jadł przez 2 miesiace i wszystko wisi na nim jak na wieszaku bo to volksdeutsch, tylko z tej najniższej grupy Rafał, jak robiłeś ( właściwie czym) fakturę na tłumiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi