kopeć Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Będzie to moja pierwsza relacja a zarazem pierwszy model Model został zakupiony w sklepie modelarskim za 24,90 zł Jakość wyprasek oceniam na bardzo dobrą.(Błędy zauważyłem jedynie na osłonach wierzy są trochę pofalowane na brzegach,jednak do wersji modelu którą postanowiłem sklejać i tak się ich nie montuje) Niestety model został już napoczęty przez znalezieniem tego forum,ale jestem dopiero na etapie podwozia. Postaram się wrzucić dzisiaj zdjęcia z prac. Edytowane 19 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Witam! Będziesz go robił z ekranami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Nie,ekranów nie będzie bo wybrałem wersję w której malowanie będzie ławiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Aktualne postępy z prac Koła muszę jeszcze poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Witam! Oto moja dzisiejsza praca. Przy klejeniu gąsienic będę niestety musiał szlifować każde ogniwo bo 2 razy kleiłem koło zębate i z jednej strony jest troszkę cieńsze Pozdrawiam i czekam na komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Hmmm, no jestem ciekaw, jak sie skleja ten model gdyż leży zakupiony i czeka na swoją kolej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Dotychczas skleja mi się go bardzo przyjemnie Chodź to mój pierwszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Jeżeli to twój pierwszy model to nie przejmuj się błędami w końcu na nich się uczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Trzymam kciuki, na razie ładnie ładnie, te koła to koszmar co ? zawsze sie wkurzam bo ich jest za dużo, zemsta szkopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Wcale nie taki koszmar gorzej było z ustawieniem kół zębatych aby się nie przesuwały... ...a i tak się przesunęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Witam! Oto praca z dzisiejszego dnia: Pomalowałem gąski na razie na czarno potem srebrnym metodą suchego pędzla i przykleiłem. Malowanie trzeba jeszcze poprawić ale to po przyklejeniu obydwu do czołgu. Roboty było duuuużo (z mojej winy,bo źle skleiłem koła zębate),może nie wyszło najlepiej i mam nadzieję,że też nie najgorzej,zresztą Sami oceńcie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Fajnie wyszło, działaj z górą teraz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Najpierw skleję drugą gąskę i ją przybrudzę a co do góry to już zacząłem szlifować części. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Witam! Dzisiaj udało mi się skleić drugą gąskę,kleiło się ją o wiele łatwiej i przyjemniej niż poprzednią,niestety nie wyszła idealnie ale myślę,że lepiej od poprzedniej. Teraz czekam aż klej zwiąże wszystko i biorę się za malowanie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Witam! Dawno nie aktualizowałem tej relacji z powodu niespodziewanego wyjazdu,więc teraz ją wznawiam. Oto co udało mi się ostatnio zrobić . Przybrudziłem gąski suchym pędzlem i przykleiłem nadwozie. Niestety w postępie prac na podwoziu powstał odprysk który na szczęście łatwo zamalować. Muszę jeszcze zaszpachlować szczeliny między nadwoziem i podwoziem, a także pokryć nadwozie kolejną warstwą farby. Pozdrawiam i czekam na komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Muszę jeszcze zaszpachlować szczeliny między nadwoziem i podwoziem No musisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 No musisz... Arrow coraz bardziej mnie zadziwiasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 coraz bardziej mnie zadziwiasz... No wiesz ale na lepsze nie Według mnie musi być wszysko ładnie a tak apropo to mógłbyś odwiedzić nieraz mojego kota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 między nadwoziem i podwoziem hmmm, nadwozie i podwozie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Witam! Dziś nie udało mi się zrobić zbyt wiele. Skleiłem tylko z grubsza wieżę i zaszpachlowałem szczeliny. Oto fotki: Pomalowałem też górną część czołgu drugą warstwą farby i zaszpachlowałem szczelinę z przodu. PS: między nadwoziem i podwoziem hmmm, nadwozie i podwozie...... Więc jeśli nie jest to nadwozie i podwozie,mógłby mnie ktoś poprawić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Więc jeśli nie jest to nadwozie i podwozie,mógłby mnie ktoś poprawić? Górny pancerz, wanna (dolny pancerz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopeć Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Witam! Oto praca z ostatnich dni,nie jest tego dużo z powodu,że brakuje też czasu. Niestety jeden zawias pokrywy na górnym pancerzu się uszkodził bo skapnął mi klej Możecie podać jakieś proste sposoby na zamaskowanie tego miejsca? ( jest widoczne na zdjęciu zrobionym od góry po prawej stronie za wieżą) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Lufa karabinu w kadłubie jest definitywnie do zmiany - stanowczo za gruba. Niestety jeden zawias pokrywy na górnym pancerzu się uszkodził bo skapnął mi klej Jeśli chodzi o ten na tylnej płycie, to nic prostszego. Niemcy stosowali flagę ze swastyką jako znak rozpoznawczy dla lotnictwa. Rozciągniesz flagę na całej tylnej płycie i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Jakub poddał niezły pomysł, jednak jeśli i to Ci się nie uda, możesz dac szmatkę, fajnie takze wyglądałaby oparta o klapę jakas skrzyneczka-ogólnie coś z choinkowej graciarni na tanki. Nie musisz teo kleić na stałe, możesz na jakis maskol,mała kropelka,w razie czego zdejmujesz, sciagasz gumę i znów możesz komponować na nowo;) A flaga, może byc także po prostu nierówno poukładana,niekoniecznie napięta. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi