PitersonL Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Dobry wieczór, tym postem witam się ze wszystkimi. Zapraszam do oceny i konstruktywnej krytyki moich prac. Pozdrawiam serdecznie 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) Witamy Nie znam się za bardzo na artylerii więc w kwestiach technicznych nie zabiorę głosu ale wizualnie robi bardzo dobre wrażenie. Podmalówki innym kolorem i wytarcia farby nadają charakteru a zużycie i brudzenie podstawy działa wygląda bardzo realnie. Co mi nie leży - to idealny wash w bieżnikach opon - przypomina mi trochę rozgrzaną grzałkę spiralną - kolor zbyt mocny, ostro odcina sie od reszty. Zgasiłbym to jakimś bardziej stonowanym kolorem i nieregularnie przytłumił pigmentem. Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 27 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2022 wstyd przyznać, ale lubię ten bieżniczek. jest jak w kolorowance dla 7 latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 12 godzin temu, PitersonL napisał: wstyd przyznać, ale lubię ten bieżniczek Wstydzić się nie ma czego. Gdybyś kradł, to co innego. A tak - ot, kwestia gustu. Moim zdaniem TAW ma rację, ale to model dla Ciebie. Reszta mi się podoba, podstawa wygląda bardzo realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Potencjał widać jest i choć imo bieżnik mi nie przeszkadza, to zdecydowanie lepiej by się prezentował na małej, jakiejś piaszczystej podstawce, gdzie koła wtopiły by się w otoczenie. Teraz faktycznie odcinają się za bardzo od reszty, co dodatkowo wrażenie to potęgują ciemne zdjęcia, a zwłaszcza ich tło. Zdecydowanie lepiej by się to prezentowało na jakimś jaśniejszym, szarym lub popielatym, no ale to imo, bo ja się nie znam Tak, czy inaczej podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Dziękuję za sympatyczne słowa Wszystkim. Odpowiadając na pytanie bulika58: tak, to trumpek. Lorneta nożycowa z tamki a skrzynka i pociski z niedostępnego obecnie na rynku zestawu miniart (ten zestaw był z ammo 85mm. Teraz można chyba jeszcze znaleźć zestaw "wielokalibrowy". Łuski mogłyby być i zapewne powinny bardziej złotawe. Ale malowałem tak specjalnie w ramach "eksperymentu". Zresztą na prime portal znalazłem kiedyś zdjęcie z tym działem i żółtawą łuską. Co do przetarć... Tam to dopiero się eksperymentowało: farby Tamiya - bazowo olive green, oliwkowy oilbrusher od Miga Jimeneza, i specjalność zakładu: lakier do włosów matowy, na to wszystko panel Line od tamki i przetarcia kredkami bambino... Pigmenty ammo w dużej ilości wody na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 I ołówek. Chyba HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Chałupniczo. Wiem, że teraz dużo farb i chemii, ale staram się robić to budżetowo i z pomysłem. Tak kiedyś przecież się robiło, kiedy w dzieciństwie na rynku królowały łuszczące się pactry i ciężkie oleje revelka. Swoją drogą mam pytanie: pamiętacie co Was doprowadziło do tego obłędu zwanego modelarstwem? Bo mnie PZL Łoś z Plastyka, jakiś mini szybowiec (bocian, jaskółka?) potem Panzer III L w skali 1:76 z matchboxa i SU-27 flanker z Revella. Piękne lata '90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Co by nie być gołosłownym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Fajna armata opl muszę sobie taką skleić i odwzorować wycelowanie w kościół serio w Tarnobrzegu przy muzeum taka stoi i to będzie idealny wzór Twoja praca 20/10!!! Ale koledzy mają rację z kołami które dziwnie równo są ubrudzone w bruzdach odprowadzających wodę. Ale jeb%ć grunt że Tobie się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 1 Września 2022 Autor Share Napisano 1 Września 2022 Czy to jest jakiś kościół czy sklepienia pałacowe, nie wiem. Ale w obiekty sakralne bym nie celował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi