Przemo1CK Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Witam! Właśnie skończyłem: Pojazd obserwacji artylerii na podwoziu francuskiego Hotchkiss'a, oczywiście w barwach niemieckich. Model to trumpeter ( ten w starym pasiastym pudełku ). Pozwoliłem sobie na małą modyfikację, mianowicie osłonę mg zamocowałem bardziej z przodu przy samej krawędzi górnej płyty, dzięki temu zasłoniłem otwór dla wizjerów, które po prostu wywaliłem. Mam nadzieje zrobić do niego jeszcze figurki. Co do modelu: spasowanie elementów: średnie jakość elementów: dobra Do tego dochodzi na "+" przedział bojowy i na "-" fatalne wręcz gąsiennice. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 To taki sam jak ten Rafała prawda ? Robicie je na wyścigi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat KRUGER-a Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Fajny kolorek model jest dobrze zrobiny. Niewiem czy się niemyle ale czy to sprzodu nadole to jest błoto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Fajny kolorek model jest dobrze zrobiny.Niewiem czy się niemyle ale czy to sprzodu nadole to jest błoto?? Nie, to "sprzodu" na dole to najpradopodobniej mikser owinięty papierem toaletowym. A tak na serio-to coś ma pewnie imitować lekkie "suche ubłocenie" i swoje zadanie wypełnia bardzo dobrze. Mogę cię jednak zapewnić, że nie jest prawdziwe błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Ale te szpary z przodu... no słabo to wygląda :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Może to wina fotografii ale gąsienice faktycznie nie wyglądają wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Dla mnie przód w oczy kole, gąski w mojej opinii są ok. Tu muzealnik: Ten sam błąd zrobił kolega z nowego PWM we francuskim 38 H. Model jest źle spasowany chyba, wanna była odlewana przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Jak już to jest to chyba pojazd "kierowania ogniem artylerii", bo sensu w obserwowaniu artylerii nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Pietrzak kiedyś pytał: "Niektórzy mówią żeby nie kopać leżących. To w końcu kiedy ich kopać?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Proszę jakie fajne zdjątko! Tylko, że niestety przodu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Na pewno widać to czego się Przemo1CK nie chciało zaszpachlować i przykleić. Ja bym takie wykonanie modeli nazwał sklejanctwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 No już dobra, bez przesady zaszpachluje, przemaluje i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Witam! Kupię sobie niedługo tego z Bronco to zrobię poprawniej... póki co mam Merca L4500 na warsztacie i nie mam za bardzo czasu na poprawki... no i dwie lokomotywy jak się dziś okazało będę miał na warsztacie muaahahaha Pozdro Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Odradzam kupna modeli Trumpetera na podwoziu "hotchkiss'a"... Sam mam jednego i z niego wielce zadowolony nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi