Kolekcjoner WP Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) Tak jak zapowiadałem w czerwcu, tak na warsztat wlatuje Su-20R w oznaczeniach z ostatniego lotu. Model wykonam prosto z pudła, bez udziwnień. Zabawa będzie w dobieranie kolorów farb. Info o maszynie 6136: http://gdynia-babie-doly.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=54068&start=75&sid=052c911120f946bdc8184d9173739c4f Bardzo ładny boxart. Ramki z elementami. Nie jest tego zbyt dużo. Kalomanie i schemat malowania. Ciekaw jestem jak się zachowają przy zetknięciu z wodą. Dwa zdjęcia oryginału. Latał nim pilot o ksywce ,,Bomba". Z tego powodu wrzucam mema z Kapitana Bomby. Zapytacie dlaczego znowu mistercraft. A ja na to: Model zacznę, jak skończę Amiota 143. Edytowane 17 Września 2022 przez Kolekcjoner WP 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Skontaktuj się z Tomaszem Bilem z BILMODELA bo ma bardzo dużo/praktycznie większość takich non-standard kolorów do polskich samolotów ma lub dorabia ( np meduzy na LIM-y, mi dorabiał kolorki do MIG 29, Iskier czy Su22m3uk) ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Godzinę temu, mysiek13 napisał: Skontaktuj się z Tomaszem Bilem z BILMODELA bo ma bardzo dużo/praktycznie większość takich non-standard kolorów do polskich samolotów ma lub dorabia ( np meduzy na LIM-y, mi dorabiał kolorki do MIG 29, Iskier czy Su22m3uk) ... Dzięki za info. W takim razie przeszukam paletę Bilmodela w Martoli. Może akurat będą odpowiednie kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, mysiek13 napisał: Skontaktuj się z Tomaszem Bilem z BILMODELA ... Generalnie gościa nie znam, znam za to Tomasza Bilkiewicza Raczej od czasów sklepu TopGun i marki modeli i dodatków żywicznych nazwiska nie zmienił 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Z tego co sprawdziłem, Su-20 n/b 6136 nie był wersją R. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Latał nim pilot o ksywce ,,Bomba" Bomba to był technik tego samolotu. 21 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Ciekaw jestem jak się zachowają przy zetknięciu z wodą. 3 lata temu kleiłem takiego z synem. Kalki sypały się standardowo. W oryginale Pantery kalki były Techmodu. Pewnie gdyby udało się je dorwać to mimo wieku mogłyby być lepsze. 21 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Zabawa będzie w dobieranie kolorów farb. Kiedyś w Aeroplanie była wkładka ze schematami malowań i kolorystyką kilku maszyn z Powidza, m.in. 6136. Sugerowane kolory kamuflażu to A, B, C i D Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Września 2022 Autor Share Napisano 17 Września 2022 Wyrób kabinopodobny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 Suczitka Będę podglądać życząc jednocześnie powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 Dziób obciążyłem 22 gramami ołowiu wędkarskiego. Spasowanie póki co dość dobre, ale i tak widzę, że będę musiał szpachlować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 Mmm szpachlowanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 W dniu 17.09.2022 o 21:06, Kolekcjoner WP napisał: Wyrób kabinopodobny. Oszklenie malutkie to i niewiele będzie widać. Niebezpieczeństwo kryje się w łączeniu pierścienia przy wlocie powietrza. Trochę roboty będzie z wyprowadzeniem powierzchni bez uskoku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 15 minut temu, Grzes napisał: Oszklenie malutkie to i niewiele będzie widać. Niebezpieczeństwo kryje się w łączeniu pierścienia przy wlocie powietrza. Trochę roboty będzie z wyprowadzeniem powierzchni bez uskoku Ja tam się szpachli nie boję. Jak będzie bardzo źle, to albo zaleję CA, albo wkleję płytkę plastikową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 Po dwukrotnym szpachlowaniu łączenie elementów przodu kadłuba wygląda znośnie. Pora przykleić skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Ale to o czym pisałem wyżej - słabiutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Ale to o czym pisałem wyżej - słabiutko A o tym zapomniałem. No to kolejne szlifowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 11 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: No to kolejne szlifowanko Kciuki trzymam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Powoli ten kawał plastiku zaczyna przypominać Su-20. Uciąłem mocowanie rurek pitota/anten - zrobię je od zera. Więcej szpachli, forum wytrzyma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 31 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Więcej szpachli, forum wytrzyma... Szpachlówkę przywieźli ... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 46 minut temu, _OldMan_ napisał: Szpachlówkę przywieźli ... Jak to powiedział Król Kazimierz Wielki: Cytat MIESZAĆ BETON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Zdaję się, że miałem zaczętego Su-17 z mistercrafta. Właśnie sobie o nim przypomniałem w ramach redukcji rozpoczętych modeli. Kadłub przesliwowany i poszpachlowany (znowu) i skrzydła gotowe do montażu. Już widzę, że ze spasowaniem nie będzie kolorowo i trzeba będzie użyć szpachli lub zalać CA... Muszę skończyć to mydło i wziąść na warsztat jakiś świeży wypust w ramach relaksu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Marca 2023 Autor Share Napisano 2 Marca 2023 Samolot w komplecie. Teraz niech klej wyschnie i można szpachlować... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Poszpachlowane. W zasadzie można malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 Kolejna aktualizacja postępów w szpachlowaniu, wróć w budowaniu Su-20. Myślę, że jeszcze minimalne poprawki szpachlą tu i ówdzie i można podkładować. Oczywiście zanim nałożę podkład, to odtworzę linię podziałowe i przejadę całość papierem o gradacji 1000 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Niebieski pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 No, chyba nie myślisz, że to przejdzie na tym forum... Poprawisz? Czy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi