Kolekcjoner WP Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Gdybym go chciał wystawić na konkursie modelarskim to bym to poprawił, a jak robię dla siebie to mam kolokwialnie mówiąc wywalone na tak drobne niedoskonałości. Model nie będzie leżał na grzbiecie przecież. Ale skoro aż tak widać, to to poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 6 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: jak robię dla siebie to mam kolokwialnie mówiąc wywalone na tak drobne niedoskonałości Ok, nie było tematu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Lipca 2023 Autor Share Napisano 4 Lipca 2023 Odkopuję wątek. Jestem teraz na etapie dobierania farb do kamuflażu, oraz poszpachlowałem szpary na spodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Kolory, które wybiorę to: pactra Jungle Green, Earth Red i RAL 9017 Paleta z której dobierałem kolory Jak dobrze pójdzie to pod koniec miesiąca Su20 będzie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Dorobiłem podstawy anten na nosie. Jeszcze trochę CA i szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Zmieniam zdanie. Jednak będzie pomalowany już teraz, a przynajmniej prawie pomalowany. Brudnopiaskowy to mieszanka RAF Dark Earth i Mid Stone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 17 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Kolory, które wybiorę to: pactra Jungle Green, Earth Red i RAL 9017 Paleta z której dobierałem kolory Jak dobrze pójdzie to pod koniec miesiąca Su20 będzie pomalowany Do jakiego wzoru te kolory dobierałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Lipca 2023 Autor Share Napisano 6 Lipca 2023 Godzinę temu, Wymysl napisał: Do jakiego wzoru te kolory dobierałeś? Na oko, na podstawie zdjęć samolotu, które znalazłem w internecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 5 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Na oko, na podstawie zdjęć samolotu, które znalazłem w internecie. Te z rozpiski, którą Ci przysłałem, nie pasowały? Zaznaczone otwory są pod belki dla R-60. Na Su-20 ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Lipca 2023 Autor Share Napisano 6 Lipca 2023 2 godziny temu, Wymysl napisał: Te z rozpiski, którą Ci przysłałem, nie pasowały? Zaznaczone otwory są pod belki dla R-60. Na Su-20 ich nie było. Na bazie tych rozpisek dopasowałem kolory wg FS i Humbrola, a potem czarowałem z Pactrą i Hataką. Dzięki za info o otworach. Zaszpachluję je. Tylko te? Belka bliżej kadłuba była normalnie? Kolejne aktualizacje po 20 lipca, bo znów brak czasu na modelowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 13 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Belka bliżej kadłuba była normalnie? Tu podpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 Powracam do projektu. Su w zasadzie pomalowany, jedynie muszę pomalować stateczniki i elementy podwozia. Całego go potraktuję lakierem błyszczącym i dostanie czarny wash. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 Dobra. Można kłaść lakier. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Września 2023 Autor Share Napisano 18 Września 2023 Zestawowe szachownice są fatalne... muszę poszperać w zapasach, albo kupić jakieś porządne w tym rozmiarze, bo tych nie naklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 Kalki nałożone. Pokryć go czarnym, czy szarym washem? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Szarym. Czarny wash może dać efekt kartonowy i będzie to słabo wyglądać. Szkoda byłoby zepsuć dobrze zapowiadający się model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 10 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Kalki nałożone. Pokryć go czarnym, czy szarym washem? Wykańczasz tak kadłub bez "szkła". Nie boisz się, że jak je zaczniesz przyklejać, to sporo roboty sobie zepsujesz? Z działkami zamierzasz coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 Tak zwane bambetle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 Podwozie przyklejone. Już miałem go kończyć, ale okazało się, że przygotowałem złe pokrywy podwozia przedniego i jutro muszę rozciąć część, która ma tam być wklejona. Także jakoś w przyszłym tygodniu wash i galeria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 Model ukończony. Nie wiem co z tym washem, bo nie chcę zepsuć efektu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi