jacusjt Napisano 8 Września 2022 Autor Share Napisano 8 Września 2022 dzięki , będę testował kleje i grubość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 8 Września 2022 Autor Share Napisano 8 Września 2022 a co na to proponujecie , jakieś rady jak to ogarnąć szybko i przyjemnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Września 2022 Share Napisano 8 Września 2022 23 minuty temu, jacusjt napisał: a co na to proponujecie , jakieś rady jak to ogarnąć szybko i przyjemnie? Tak na szybko i przyjemnie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 dzięki. jakoś to pomaluję tylko jak to szybko i w miarę dobrze sklecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 Petarda!!! mój będzie......bardziej umyty dużo błota itp. moim zdaniem pasuje pod dioramę. będę walczył ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) 2 godziny temu, jacusjt napisał: ... tylko jak to szybko i w miarę dobrze sklecić... Jeśli chodzi Ci o sklejenie ze sobą samych ogniw, to osobiście wykonuję to bezpośrednio na założonych na czołg kołach/zawieszeniu. Kleję ogniwa ze sobą układając/kształtując je bezpośrednio na kołach, ale nie przyklejam do kół, jednak ostatniego połączenia ogniw nie kleję ze sobą. Chodzi bowiem o to, by po wyschnięciu ogniw dało się je zdjąć z kół, dzięki czemu zachowują swój kształt. Potem malujesz gąsienice w całości, brudzisz i zakładasz na koła z powrotem. Ostateczne poprawki wykonujesz już na przyklejonych do kół gąsienicach, czyli jakieś drobne podmalówki i brudzenie. Ot i cała filozofia Edytowane 9 Września 2022 przez Rafał B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: Podobny uklad jezdny w twoim i i tym modelu w kwestii Tiranów .... czym się różnią i który polecacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Godzinę temu, jacusjt napisał: w kwestii Tiranów .... czym się różnią i który polecacie ?? Takom 2051 Tiran-4 na bazie czołgu T-54 -POLECAM!!!! Trumpeter 05576 IDF Tiran-6 MBT na bazie czołgu T-62 -POLECAM!!!! Tamiya 35328 Israeli Tank Tiran 5 na bazie czołgu T-55 - trochę stary, ale OK Są jeszcze Miniarty, ale to sadomaso........... https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Early-Type-with-interior-kit.html https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Late-type-w-interior.html https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Late-Type.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 30 minut temu, robertmodelarz napisał: Takom 2051 Tiran-4 na bazie czołgu T-54 -POLECAM!!!! Trumpeter 05576 IDF Tiran-6 MBT na bazie czołgu T-62 -POLECAM!!!! Tamiya 35328 Israeli Tank Tiran 5 na bazie czołgu T-55 - trochę stary, ale OK Są jeszcze Miniarty, ale to sadomaso........... https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Early-Type-with-interior-kit.html https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Late-type-w-interior.html https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Late-Type.html właśnie chciałem pytać o te Mini Arty , co z nimi nie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Rozdrobniony do granic możliwości. Szukanie części na ramkach jest bardzo czasochłonne. Model mega dokładny i bardzo ładnie zdetalowany. Jak ktoś to lubi to ok. Skleja się go bardzo powoli...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Trumpeter 05576 IDF Tiran-6 MBT na bazie czołgu T-62 - gdybyś był chętny to mam na zbyciu takowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Ja z kolei mam na zbyciu Mniartowego - bez wnętrza..tego: https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Late-type-w-interior.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 Godzinę temu, mandrivecs napisał: Trumpeter 05576 IDF Tiran-6 MBT na bazie czołgu T-62 - gdybyś był chętny to mam na zbyciu takowy. chętnie....ile?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 Godzinę temu, piotrkur napisał: Ja z kolei mam na zbyciu Mniartowego - bez wnętrza..tego: https://www.mojehobby.pl/products/Tiran-4-Late-type-w-interior.html ile?? (czy on ma TYLKO jedną lufę-armatę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 42 minuty temu, bulik58 napisał: Na zdjeciu ktore ci podeslalem jest Tiran 5 , robiony na bazie T-55 starej ale wciaz dobrej Tamiyi , modele Miniartu sa to b.dobre modele tylko rozdrobione czesci, ramki jak w kazdym modelu wiec problemu nie ma , Trumpek to jest Tiran 6, co do samego modelu nie znam ale oryginal rzadko widziany w szeregach IDF. Pozostaje Tiran 4 na bazie T-54, firma dobra i model dobry choc jak wspomnialem powyzej ma duzo czesci i z tego co wiem w dobrej cenie wybor nalezy do ciebie. czyli Tiran 4 ....Takom 2051 czy MiniArtu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 44 minuty temu, bulik58 napisał: Tirany 4 kiedy sluzyly w IDF przewaznie mialy 100mm czyli oryginalna armate, w Tiranie 5 zaczeto stosowac 105 mm armate , choc z poczatku tez mialy 100 mm . Takom jest dobrym modelem podobnie jak Miniart z przewaga na tego drugiego ale z tym iz ten drugi ma wiecej czesci , za to Takom troche spieprzyl kola jezdne . Ale pospiech jest zlym doradzca , tyle moge ci podpowiedziec , decyzja twoja. szacun za wiedzę, dziękuję. przy okazji....o co chodzi z czerwonym kolorem na pojazdach IDF (klamki,haki,zakończenia lin itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 W dniu 7.09.2022 o 18:59, Rafał B napisał: Proponuję zastosować "Pucek", czyli pył kąpielowy dla szynszyli do nabycia w sklepach zoologicznych. Według mnie jest i drobny i na tyle wyrazisty, że po malowaniu wygląda jak Anti-slip. Podłoże zwilżamy cienkim klejem tamki, który ładnie wiąże ten drobny piaseczek, a nadmiar zwyczajnie strzepujemy, lub zdmu:bip:emy. Tak to np wyglądało (kiedyś) u mnie: ...a taki był efekt końcowy Niektórzy stosują też piasek kwarcowy, ale według mnie jest nieco za drobny. Wszystko zależy jednak od upodobań. szukałem Pucka...nie ma ale są inne. nie wiem jak z gradacją bo są zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 10 Września 2022 Autor Share Napisano 10 Września 2022 8 godzin temu, bulik58 napisał: Kiedys francuzi wypuscili auto z f-y Renault model Twingo i tam wszystkie przyciski mialy inny kolor jak reszta wnetrza , ja nazywalem je autem dla idiotow. Kazdy kierowca wiedzial gdzie sa jakies przyciski. Podobnie postapili w IDF , kazdy uchwyt , pokrywka , czy nawet sruby byly malowane na czerwono choc byl tez kolor zolty. Czasem zakonczenia lin byly rownierz czerwone, lub srebne. Stoisz przed takim pojazdem i juz wiesz gdzie moze cos odkrecac lub otwierasz. Podobnie jest np. w Leopardzie foto ponizej ale to dotyczy glownie podwozia. he he....dzięki, myślałem że to standard. nie widziałem tego na Merkavach , raczej na M-113,Achzaritach,Nagmachonach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 18 godzin temu, bulik58 napisał: To moze nastepnym modelem bedzie Nagmachon? tak ....albo Puma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Dopisz następne do listy: Hobby Boss 83869 IDF APC Nagmachon Hobby Boss 83870 IDF APC Nagmachon (Doghouse II) Hobby Boss 83872 IDF APC Nagmashot Edytowane 22 Października 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 15 minut temu, robertmodelarz napisał: Dopisz następne do listy: Hobby Boss 83869 IDF APC Nagmachon Hobby Boss 83870 IDF APC Nagmachon (Doghouse II) Hobby Boss 83872 IDF APC Nagmashot he he ...są już na liście (bez Nagmashota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Jest gotowy tylko -brać!!!! Hobby Boss 83871 IDF APC Nagmachon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 2 minuty temu, robertmodelarz napisał: Jest gotowy tylko -brać!!!! Hobby Boss 83871 IDF APC Nagmachon ??? nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 10 minut temu, jacusjt napisał: ??? nie rozumiem Luźna propozycja Bo jest taki i za 565,99 zł https://www.mojehobby.pl/products/IDF-APC-Nagmachon-Conversion-set-For-AFV-Club-Centurion.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 3 minuty temu, robertmodelarz napisał: Luźna propozycja Bo jest taki i za 565,99 zł https://www.mojehobby.pl/products/IDF-APC-Nagmachon-Conversion-set-For-AFV-Club-Centurion.html oj.....dziękuję , chyba będzie in-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi