awiatik Napisano 20 Listopada 2024 Autor Share Napisano 20 Listopada 2024 Kolejna porcja zaległych rysunków 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2024 Share Napisano 20 Listopada 2024 Dobrze to wygląda z podpisami Natomiast, jeśli można mieć uwagę - odznaka w takiej formie nie pasuje. Musi to być rysowane (tak jak w przypadku godła SPL). Wtedy jest ten niepowtarzalny styl. 2 godziny temu, awiatik napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 20 Listopada 2024 Autor Share Napisano 20 Listopada 2024 29 minut temu, Grzes napisał: Dobrze to wygląda z podpisami Natomiast, jeśli można mieć uwagę - odznaka w takiej formie nie pasuje. Musi to być rysowane (tak jak w przypadku godła SPL). Wtedy jest ten niepowtarzalny styl. Zawsze jest wybór.... i może być tylko z podpisem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Listopada 2024 Autor Share Napisano 21 Listopada 2024 Uzupełniania portfolio ciąg dalszy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Listopada 2024 Autor Share Napisano 21 Listopada 2024 TS-8 Bies, Answer 1/72 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 22 Listopada 2024 Autor Share Napisano 22 Listopada 2024 Praga E-114 B "Air Baby" KP 1/72 Model popełniony w listopadzie 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 22 Listopada 2024 Share Napisano 22 Listopada 2024 Podobają mi się te rysuneczki. Świetnie zachowane cechy samolotów przy karykaturalnie złamanych proporcjach. Bies też ładny, ale te hektary szarzyzny wokół trochę męczące. Generalnie, chętnie tu zaglądam od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 22 Listopada 2024 Autor Share Napisano 22 Listopada 2024 6 godzin temu, Wachmistrz napisał: Podobają mi się te rysuneczki. Świetnie zachowane cechy samolotów przy karykaturalnie złamanych proporcjach. Bies też ładny, ale te hektary szarzyzny wokół trochę męczące. Generalnie, chętnie tu zaglądam od czasu do czasu. A zaraz tam hektary..... no trochę tam tylko jest. A to kolejna porcja rysunków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Listopada 2024 Share Napisano 22 Listopada 2024 16 minut temu, awiatik napisał: kolejna porcja rysunków Tak z ciekawości zapytam - oryginały rysujesz na A4 czy mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 22 Listopada 2024 Autor Share Napisano 22 Listopada 2024 10 minut temu, Grzes napisał: Tak z ciekawości zapytam - oryginały rysujesz na A4 czy mniejsze? A-4, jest to dośc optymalna wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 22 Listopada 2024 Autor Share Napisano 22 Listopada 2024 KASKR-1 A-model 1/72 Modelik popełniony w 2018 roku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 23 Listopada 2024 Autor Share Napisano 23 Listopada 2024 Ostatnia porcja grafik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Listopada 2024 Share Napisano 23 Listopada 2024 Jeśli można, zgłosiłbym rozszerzenie działu śmigłowcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 24 Listopada 2024 Autor Share Napisano 24 Listopada 2024 19 godzin temu, Grzes napisał: Jeśli można, zgłosiłbym rozszerzenie działu śmigłowcowego Też popieram ten postulat i jestem na TAK!!!! A puki co....Sopwith Pup B2167 z 66 Dywizjonu RFC, wrzesień 1917 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2024 W odpowiedzi na zgłoszony postulat , wlatuje śmigłowiec: OH-6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 17 minut temu, awiatik napisał: wlatuje śmigłowiec Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 2 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 09:39, Grzes napisał: Super A to super, a jakie byś chciał zobaczyć śmigłowce. Jakieś propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Teraz, awiatik napisał: a jakie byś chciał zobaczyć śmigłowce o, miło mi bardzo... Naszego Sokoła i Puszczyka Rodzinkę śmigłowców Mila: Mi-2, -4, -6, -8, -14 i -24 Ja to monotematyczny jestem. Ale po prostu lubię to co lata/latało u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 2 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2024 2 minuty temu, Grzes napisał: o, miło mi bardzo... Naszego Sokoła i Puszczyka Rodzinkę śmigłowców Mila: Mi-2, -4, -6, -8, -14 i -24 Ja to monotematyczny jestem. Ale po prostu lubię to co lata/latało u nas. Mi-1 i 14 już mam...czas na kolejne. Dzięki za propozycje, a może propozycje konkretnych malowań podeślij. Coś się powoli narysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 1 minutę temu, awiatik napisał: Mi-1 i 14 już mam Oj, "czternastkę" przegapiłem 3 minuty temu, awiatik napisał: może propozycje konkretnych malowań podeślij ok, wrzucę na PW żeby tu nie robić szumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Bardzo fajne te rysunki. Podobają mi się strasznie. Proporcje wielu detali są pomimo ogromnego zniekształcenia bardzo trafnie zobrazowane. Od razu wiadomo co to za latadło. Doszedłem do wniosku, że w programie graficznym skalujesz fotki z neta w jednej płaszczyźnie, odrysowujesz kontury główne na kartkę lub kalkę a potem wybierasz konkretną cechę maszyny i wykonujesz ją w karykaturalnym powiększeniu. Jeśli się mylę i rysujesz "od ręki" to musisz mieć niemal nadludzką moc wyobraźni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 3 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2024 Jeśli chodzi o te plastyczne to plastyką,rysunkiem, zajmuję się od 1980 roku, od tego czasu wykonałem setki rysunków,szkicy, obrazów itd. Także rysowanie jako takie jest mi nie obce.... a inspiracją aby się pobawić w takie rysowanie, był wakacyjny konkurs chłopaków ze Skytonsa, a skoro miałem sporo czasu to postanowiłem spróbować i tych rysunków miało być kilka, ale po pokazaniu kilku na FB. Rysunki się sopodobały i padła propozycja dalszej zabawy jak i zrobienia kalendarza. Są konstrukcje które wręcz się nadają do skarykaturowania bez wielkich problemów...wystarczy tylko uwypuklić charakterystyczne cechy, tak jak w tym OH-6. Ale jest sporo takich nad którymi siedzę już dość długo i jakoś nie za bardzo chcą się skarykaturować. A co do tego mojego rysowania, to punktem wyjścia są rysunki i zdjęcia.... akurat do tego OH-6 było pudełko z modelem KP....poniżej szkicownik z OH i najnowszym który się rysuje BN-2 Islander. Przy niektórych faktycznie na kolejnym etapie wspomagam się graficznie komputerem.....ale kolorowanie to już analogowe kredkami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 No to grubo u Ciebie z talentem. Zazdroszczę! Rozciągając Twój rysunek do normalnych proporcji widać kąt pochylenia wirnika głównego ( jak widać w mym porównaniu ) jest identyczny....zresztą wiele detali też jest kropka w kropkę taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2024 A ta Wilga to w oczekiwaniu na tę zapowiedzianą przez Answera...... może za rok na Mikołaja będzie już dostępna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi