Skocz do zawartości

[galeria] Willys Jeep - Academy 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołgiem!;-)

Tak dawno mnie tutaj nie było, że zastanawiam się czy przypadkiem ponownie się nie przedstawić Ale chyba daruję to sobie i przejdę od razu do docelowej części tego wątku;-)

Tytułowy model pochodzi z zestawu Ground Vehicle Set, skleiłem go jako wprawkę przed czymś większym (jako że do tej pory kleiłem głównie kartonówki musiałem sobie przypomnieć co z czym się je;-)). Model jak widać nieco przerobiłem w stosunku do tego co proponował producent - ot taka mała krzyżówka powstała na podstawie znalezionych w internecie zdjęć i mojego tzw "widzimisię". Oto zdjęcia:

willis7.jpg

th_willis9.jpgth_willis8.jpg

th_willis6.jpgth_willis5.jpgth_willis4.jpg

th_willis2.jpgth_willis1.jpgth_willis.jpg

Z pokorą przyjmę wszelkie uwagi oraz porady co by moje kolejne modele jaśniały jeszcze większym blaskiem

Napisano

Kuna, ja cały czas nie wiem jak Wy te malce sklejacie w 72 i jeszcze umiecie je pomalować i przybrudzić. Ja skończyć Universal Carriera w 48 nie mogę bo rozmiar mnie wnerwia.

Poza tym chyba trochę farby kapło na oparcie pasażera. Ten kaem z przodu nie za duży?

Napisano

Km z przodu jest "firmowy" z zestawu. Nie sprawdzałem wymiarów, ale Browning 12,7 mm chyba rzeczywiście jest taki duży. A farbkę z siedzenia można zetrzeć, bo to rozcieńczona plakatówka której się kapło przy okazji nanoszenia brudu;-)

Napisano

Te gluty z siedzeń to do starcia, dobrze że to tylko plakatówka.

Grill też jakoś przybrudziłeś? Klapa jakaś ciemna, a grill wydaje się jasny, ale może to kwestia zdjęcia.

Też miałem ten zestaw Acandemki...

Wygląda ok kola fajnie wyszły.