Artek82 Napisano 7 Października 2022 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) Czołem. Nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam. W razie czego proszę administrację o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Sprawa bardzo poważna i w bardzo zaszczytnym miejscu Jeśli ktoś chciałby przekazać modele bombowców strategicznych z czasów zimnej wojny w skali 1/72 na ekspozycję do powstającej wystawy, proszę o kontakt z Pilskim Muzeum Wojskowym lub pod nr tel. 601 291 234. Za stroną PMW: "Pilskie Muzeum Wojskowe zwraca się z uprzejmą prośbą do Modelarzy, którzy posiadają w swojej kolekcji modele bombowców strategicznych zdolnych do przenoszenia broni jądrowej o kontakt. Rozpoczynamy przygotowania do utworzenia w podziemnym schronie USD (umocnione stanowisko dowodzenia 6 pułku lotnictwa myśliwsko - bombowego) na terenie pilskiego lotniska wystawy przybliżającej realia zimnej wojny oraz wyścigu zbrojeń. W głównym pomieszczeniu schronu zamierzamy eksponować modele samolotów. Prosimy o kontakt Modelarzy zainteresowanych udostępnieniem modeli bombowców strategicznych na wystawę stałą naszego muzeum." Myślę że warto pochylić się nad tą inicjatywą. Ludzie i miejsce godne polecenia. Ciekawe eksponaty i fajne imprezy Strona FB do śledzenia aktualności i tematu: https://www.facebook.com/PilskieMuzeumWojskowe Edytowane 7 Października 2022 przez Artek82 Cytuj
p2288 Napisano 8 Października 2022 Napisano 8 Października 2022 Pilskie muzeum wojskowe?!! Ach..... z 3 lata służyłem. Polecam Cytuj
p2288 Napisano 8 Października 2022 Napisano 8 Października 2022 3 godziny temu, Moses napisał: 3 lata służyłes ? W Muzeum ? Służba= Wolontariat / przynależność. Często takie przeżycia nazywam służbą, np.: nie mówię o moim pobycie w ZHP jako pobycie tylko mówię , że była to służba. Mogę tu się pochwalić nawet najwyższym odznaczeniem jakie można zdobyć jako Zuch (2 lata temu) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi