Artek82 Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 (edytowane) Czołem. Nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam. W razie czego proszę administrację o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Sprawa bardzo poważna i w bardzo zaszczytnym miejscu Jeśli ktoś chciałby przekazać modele bombowców strategicznych z czasów zimnej wojny w skali 1/72 na ekspozycję do powstającej wystawy, proszę o kontakt z Pilskim Muzeum Wojskowym lub pod nr tel. 601 291 234. Za stroną PMW: "Pilskie Muzeum Wojskowe zwraca się z uprzejmą prośbą do Modelarzy, którzy posiadają w swojej kolekcji modele bombowców strategicznych zdolnych do przenoszenia broni jądrowej o kontakt. Rozpoczynamy przygotowania do utworzenia w podziemnym schronie USD (umocnione stanowisko dowodzenia 6 pułku lotnictwa myśliwsko - bombowego) na terenie pilskiego lotniska wystawy przybliżającej realia zimnej wojny oraz wyścigu zbrojeń. W głównym pomieszczeniu schronu zamierzamy eksponować modele samolotów. Prosimy o kontakt Modelarzy zainteresowanych udostępnieniem modeli bombowców strategicznych na wystawę stałą naszego muzeum." Myślę że warto pochylić się nad tą inicjatywą. Ludzie i miejsce godne polecenia. Ciekawe eksponaty i fajne imprezy Strona FB do śledzenia aktualności i tematu: https://www.facebook.com/PilskieMuzeumWojskowe Edytowane 7 Października 2022 przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 Pilskie muzeum wojskowe?!! Ach..... z 3 lata służyłem. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 3 lata służyłes ? W Muzeum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 3 godziny temu, Moses napisał: 3 lata służyłes ? W Muzeum ? Służba= Wolontariat / przynależność. Często takie przeżycia nazywam służbą, np.: nie mówię o moim pobycie w ZHP jako pobycie tylko mówię , że była to służba. Mogę tu się pochwalić nawet najwyższym odznaczeniem jakie można zdobyć jako Zuch (2 lata temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi