jerzy_k Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Na razie nie udało mi się skończyć żadnego nowego obdrapanego pojazdu, ale pomalowałem 3 figurki w klimacie postapo. Dwie pierwsze to wydruki 3D kolegi Przemka z forum, trzecia to stalker z Evolution Miniatures. Fajnie było coś ukończyć i pokazać, nawet jeżeli to mniejszy projekt 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Pięknie! Chciałbym umieć tak malować! Z zazdrości muszę się przychrzanić - dlaczego oni są tacy czyści, jakby prosto z rewii mody wyszli? A już najbardziej rzucają się w oczy buty. Najbardziej mi się podoba jak wyszło cieniowanie tego oliwkowozielonego koloru - u postaci w czerwonej kurteczce. Plecak i portki - po prostu fotorealistyczne! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 14 Października 2022 Autor Share Napisano 14 Października 2022 Dzięki. Figurki takie czyste bo mam ten sam problem co z pojazdami - nie potrafię malować brudno Kolejna figurka skończona - Alice z Not Yet Dead Miniatures. Bez maski gazowej ale też w klimacie postapo! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Też bardzo ładnie - jakbyś chciał spróbować "na brudno" to miałbym dla ciebie kilka porad... Jak piszesz "postapo" - to ja czytam i myśle sobie: co to ma wspólnego z gestapo? i potem dopiero patrzę jeszcze raz Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 W dniu 12.10.2022 o 12:46, pmroczko napisał: Najbardziej mi się podoba jak wyszło cieniowanie tego oliwkowozielonego koloru - u postaci w czerwonej kurteczce Pewnie dlatego, że LC-1 Ci przypomina? Faktycznie, cieniowanie figurek klasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 40 minut temu, Lipstein napisał: LC-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 Będę musiał poćwiczyć malowanie na brudno bo w kolejce czeka paru zombiaków. Czysty zombie wyglądałby co najmniej podejrzanie Tymczasem pozdrowienia z Racoon City. Jill Valentine z Resident Evil, jedna z bardziej charakterystycznych postaci w temacie apokaliptycznym. Przy okazji zrobiłem zbiorową fotkę dotychczas pomalowanych ocalałych z apokalipsy: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 Następne 2 figurki do kolekcji - kolejny stalker: i pani która raczej stalkerem nie jest, ale też ładnie wygląda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 Żeby nie powtarzać mojego poprzedniego wpisu to napiszę: Jak to jest, że panie latają po okolicy tak lekko ubrane, a kolesie w swetrach i kurtkach - martwię się o nich, jeszcze się zapocą! I tak, wyobraź sobie tę rozmowę: Jeden stalker do drugiego: "Popatrz, zombiak!" "Te, coś z nim jest mocno nie tak!" "Zgadza się, zobacz jaki on jest czysty" "To na pewno pułapka, zwijamy się stąd póki jeszcze możemy!" Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 Bardzo mi się podoba kolorystyka figurek. Wykonanie zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Nic tak nie ożywia postapokaliptycznej sceny jak paru zombiaków Naprawdę starałem się pomalować ich brudno i jednocześnie starannie. Inaczej nie potrafię. Figurki to wydruki 3D od kolegi Przemka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Cześć! Zgłaszam się jako wierny fan Pani w zielonym jest mocna! Żeby nie zaśmiecać wątku zdjęciami podeślę link do moich zmagań z figurką gościa który siedzi w błocie - może będzie to jakaś inspiracja...: https://modelwork.pl/topic/50244-blooper-amerykański-żołnierz-z-grantnikiem-m79-z-wietnamu-verlinden-120mm/ Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 podoba mi się. Pisząc malowanie brudno, masz na myśli skórę czy ubrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Brakuje Michaela Jacksona!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Dzięki za komentarze! 8 godzin temu, winrich napisał: podoba mi się. Pisząc malowanie brudno, masz na myśli skórę czy ubrania? I skórę i ubranie. Jak już pomalowałem i wycieniowałem ich "na czysto" trochę żal mi było to zepsuć efektu zbytnim brudzeniem ich. Pewnie to błąd. 6 godzin temu, Mr_X napisał: Brakuje Michaela Jacksona!! Jak im się teraz przyjrzałem, to rzeczywiście wygląda trochę jakby odtwarzali ten sam układ choreograficzny. Pozy mają w sumie podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 10 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2023 Kolejne 2 sztywniaki do kolekcji - zombie uczennica i doktorek: Na dokładkę niezwykle groźnie wyglądająca stalkerka: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 Zgłasza się wierny fan! Ale ponure te zombiaki! Za to stalkerka jak z reklamy niemieckiego domu handlowego - wzorowa czystość! Czy chciałbyś porozmawiać np. na temat jak można pomalować brudne buty? W razie czego polecam się. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Dzięki. Jestem sceptyczny wobec zbytniego brudzenia obuwia czy ubrań. Moim zdaniem spłaszczyło by to malowanie zacierając efekt cieniowania. Mimo to postaram się kolejne figurki bardziej ubrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 15 Września 2023 Autor Share Napisano 15 Września 2023 Jadę dalej z tematem. Helen, wydruk 3D na podstawie gry Into the dead: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Dobrze Cię znowu widzieć przy pracy! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi