Skocz do zawartości

Figurki postapo 1:35

jerzy_k

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie nie udało mi się skończyć żadnego nowego obdrapanego pojazdu, ale pomalowałem 3 figurki w klimacie postapo. Dwie pierwsze to wydruki 3D kolegi Przemka z forum, trzecia to stalker z Evolution Miniatures.

Stalkers_1a.thumb.JPG.3f8cf3f22e7ef066dc0febab9f7c06f0.JPG

Stalkers_1c.thumb.JPG.950da9fb4c4ad8b3a2cac470f958f7f0.JPG

Stalkers_1b.thumb.JPG.fbf2746d6c3fa2d1f7413bc7e60750b5.JPG

Fajnie było coś ukończyć i pokazać, nawet jeżeli to mniejszy projekt :)

• Like 6

Pięknie! Chciałbym umieć tak malować!

Z zazdrości muszę się przychrzanić - dlaczego oni są tacy czyści, jakby prosto z rewii mody wyszli? A już najbardziej rzucają się w oczy buty.

Najbardziej mi się podoba jak wyszło cieniowanie tego oliwkowozielonego koloru - u postaci w czerwonej kurteczce. Plecak i portki - po prostu fotorealistyczne!

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Też bardzo ładnie - jakbyś chciał spróbować "na brudno" to miałbym dla ciebie kilka porad...

Jak piszesz "postapo" - to ja czytam i myśle sobie: co to ma wspólnego z gestapo? i potem dopiero patrzę jeszcze raz 🙂

Paweł

W dniu 12.10.2022 o 12:46, pmroczko napisał:

Najbardziej mi się podoba jak wyszło cieniowanie tego oliwkowozielonego koloru - u postaci w czerwonej kurteczce

Pewnie dlatego, że LC-1 Ci przypomina?

Faktycznie, cieniowanie figurek klasowe.

Będę musiał poćwiczyć malowanie na brudno bo w kolejce czeka paru zombiaków. Czysty zombie wyglądałby co najmniej podejrzanie :)

Tymczasem pozdrowienia z Racoon City.  Jill Valentine z Resident Evil, jedna z bardziej charakterystycznych postaci w temacie apokaliptycznym.

Jill_Valentine_1.thumb.JPG.cca0287629a0782bdc3f1116d40ac3f1.JPG

Jill_Valentine_2.thumb.JPG.150065db0a2524533ac9abd836e3f4c2.JPG

Jill_Valentine_3.thumb.JPG.55622a85c1a0cecca82a845588e4c657.JPG

Jill_Valentine_4.thumb.JPG.4b7515ec6f972a7895a994ebe7f07e1f.JPG

Przy okazji zrobiłem zbiorową fotkę dotychczas pomalowanych ocalałych z apokalipsy:

Survivors.thumb.JPG.2da020b736c34b7861edf46d1375b9a5.JPG

• Like 6

• 4 weeks later...

Żeby nie powtarzać mojego poprzedniego wpisu to napiszę:

Jak to jest, że panie latają po okolicy tak lekko ubrane, a kolesie w swetrach i kurtkach - martwię się o nich, jeszcze się zapocą!

I tak, wyobraź sobie tę rozmowę: Jeden stalker do drugiego: "Popatrz, zombiak!" "Te, coś z nim jest mocno nie tak!" "Zgadza się, zobacz jaki on jest czysty" "To na pewno pułapka, zwijamy się stąd póki jeszcze możemy!"

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach!

Paweł

• 4 months later...

Nic tak nie ożywia postapokaliptycznej sceny jak paru zombiaków :) Naprawdę starałem się pomalować ich brudno i jednocześnie starannie. Inaczej nie potrafię. 😕 Figurki to wydruki 3D od kolegi Przemka.

Zombies_3D_1.thumb.JPG.a7e5c7d6b44403242d6b9ad5060de870.JPG

Zombies_3D_2.thumb.JPG.710f64519986bac44c2b41ce6daff93d.JPG

Zombies_3D_3.thumb.JPG.feb991a01a1e541a36e8cec5f5b5766f.JPG

Zombies_3D_4.thumb.JPG.653e9d45b99ecbf7a33253b2e273ac5e.JPG

• Like 3

Cześć!

Zgłaszam się jako wierny fan 🙂

Pani w zielonym jest mocna!

Żeby nie zaśmiecać wątku zdjęciami podeślę link do moich zmagań z figurką gościa który siedzi w błocie - może będzie to jakaś inspiracja...:

https://modelwork.pl/topic/50244-blooper-amerykański-żołnierz-z-grantnikiem-m79-z-wietnamu-verlinden-120mm/

Paweł

Dzięki za komentarze!

8 godzin temu, winrich napisał:

podoba mi się. Pisząc malowanie brudno, masz na myśli skórę czy ubrania?

I skórę i ubranie. Jak już pomalowałem i wycieniowałem ich "na czysto" trochę żal mi było to zepsuć efektu zbytnim brudzeniem ich. Pewnie to błąd.

6 godzin temu, Mr_X napisał:

Brakuje Michaela Jacksona!!

Jak im się teraz przyjrzałem, to rzeczywiście wygląda trochę jakby odtwarzali ten sam układ choreograficzny. Pozy mają w sumie podobne :)

• 2 weeks later...

Zgłasza się wierny fan! Ale ponure te zombiaki! Za to stalkerka jak z reklamy niemieckiego domu handlowego - wzorowa czystość!

Czy chciałbyś porozmawiać np. na temat jak można pomalować brudne buty? W razie czego polecam się.

Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

• 5 months later...