Wallace Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 W Listopadzie 1984 roku, na krótko przed objęciem władzy przez Gorbaczowa, Sowiecki okręt klasy TYPHOON wynurzył się u wybrzeży Kanady. Następnie zatonął, podobno z powodu napromieniowania. Niepotwierdzone raporty dowodzą, że cześć załogi uratowała się. Lecz, według Sowieckiego i Amerykańskiego Rządu to, co Państwo zaraz zobaczą... nigdy się nie wydarzyło ... ... ... Wywiad brytyjski otrzymał zdjęcia Czerwonego Października. Najnowszy okręt w klasie Typhoon - 12 metrów dłuższy od standardowych, 3 metry szerszy : ... ... ... "Kiedy miałem 12 lat pomagałem tacie budować schron w piwnicy, bo pewien idiota skierował tuzin pocisków na Florydę. Ten okręt może przenieść 200 pocisków pod Nowy York i nikt o niczym się nie dowie do czasu, gdy będzie po wszystkim" : ... ... - Czy oni faktycznie to zbudowali ? - Dziś rano wypłynął z bazy. ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 fajny sposób prezentacji, cieszę się że wytrwałeś i model pokazał się w galerii budowę modelu oglądałem i komentowałem na bieżąco, w finale trochę mnie zaskakuje zbytnia widoczność na zdjęciach filmu podkładowego z kalkomanii Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 w finale trochę mnie zaskakuje zbytnia widoczność na zdjęciach filmu podkładowego z kalkomanii Aaa nic nie mów, walczyłem z tym jak się tylko dało, wylałem litry podkładu pod kalkomanię i lipa. Ale jeśli to jedyny Twój zarzut ( oprocz tego że nie pobrudziłem, bo nie wiem jak ), to przeżyję ... Teraz przymierzam się do Kurska, a potem Ohio ... ( I dzięki za radę z "Archangielskiem" - mam nadzieję, że w końcu ktoś wypuści "porządnego" Tajfuna w 1/350 - bo 250 PLN to z pewnością za dużo, nawet jak na aukcję z prywatnej kolekcji...) ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Fajnie wyszedl ten duuuzy temat. Jedrek napisal co i jak, mi tylko jeszcze przeszkadza kolor podstawki, osobiscie wole "ciemno drzewniane", ale to kwestia gustu. No i to nie jest Красный Октябрь. Powinien miec 22 wyrzutnie rakiet R-39/RSM-52 - o dwie wiecej niz zwykly pr.941 (tak to sobie wymyslil Clancy - chyba ze mnie pamiec myli i mial 24), brakuje mu tez sluz dla napedu MHD. Jednak wszystko to pryszcz. Do lez mnie rozbawil pomysl wyekranowania oplywki anteny sonaru okładzina anechoiczna - gosc ktory to projektowal dla Revella, to zupelny ignorant. Pewnie ma w domu wyekranowana antene TV... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Niby prosty model a tyle zachodu - najważniejsze że ukończony . Twoje problemy ze złotą farbą mogą mieć związek z niedostatecznie rozmieszanym pigmentem i te parchy to opiłki . Przerabiałem to lata wstecz z metalicznym mustangiem. Zmieniłem rozpuszczalnik na oryginał prod. farby ale i tak konieczne było polerowanie. Po polerce zmienił sie nieco odcień farby na ciemniejszy ale było już bez żadnego "kurzu". Malując farbami Humbrola wystarczy zrobić małą polerkę powierzchni , a farba pozostała w zagłębieniach w Twoim przypadku w liniach podziału kostek powłoki miała będzie już inny odcień. Różnicując nacisk polerowania możesz zróżnicować wygląd powierzchni i "brudzenie" masz gotowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Akurat miałem się zabrać za oglądanie "Polowania na Czerwony Październik" (po raz XX) . Jak dla mnie model wspaniale się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi