neptun1939 Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Cześć. W końcu ukończone. Jest to stary model dragona - wymaga troszkę pracy, by powyciągać detale. Część wyposażenia i uzbrojenia wymieniona na części z Gen.2. Z uzbrojeniem celowo im namieszałem (nie jest pudełkowe) by prezentowały się lepiej. Zestawowe odznaki wymienione na blaszki (Krzyże Żelazne i odznaki szturmowe). Docelowo w przyszłość wraz z figurkami Dragona "Cross of Iron 1944" trafią na dioramkę z fragmentem okopu i jakimś sowieckim SU/ISU. Z efektu końcowego jestem nawet zadowolony. Najbardziej nie podobają mi się oczy - tutaj jeszcze długa droga przede mną nim zacznę je wykonywać poprawnie. Na początek grupowe: I poszczególne figurki: 1. 2. 3. 4. Docelowo będzie niedaleko leju stąd ma zrobiony "prysznic" z ziemi. Można się znęcać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Z czego robisz paski do broni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 55 minut temu, Herod napisał: Z czego robisz paski do broni? Z kartki papieru. Ucinam "na oko" szeroki na 1 mm długi pasek i dopasowuję go jak potrzebuję. Mam jeszcze kilka luźnych blaszek PE (paski od Mauserów i MG42) od figurek Gen.2, ale jakoś nie jestem do pasków od broni z blaszek przekonany. Może w następnym projekcie wykorzystam blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 A temu kto taką kupę narobił na plecach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Widać sporo roboty włożonej, ale też na tym zdjęciu powyżej widać np na przykładzie puszki od maski gazowej jak bardzo brakuje tu washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 1. Docelowo miał być obsypany ziemią zbryloną. Niestety Pigment Fixer troszkę rozpuścił te grudki i wyszło jak wyszło. Będzie na miejscu docelowym na dioramce w przyszłości to będzie wkomponowany idealnie 2. Nie stosuję washa na figurkach. Kiedyś kilka razy zastosowałem i zepsuło to efekty pracy ( w moim odczuciu) - pojawiły się wręcz kreskówkowe odcięcia między sprzętem a mundurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 Też mam ten zestaw na stanie i zamierzam złożyć. Tymczasem cóś podobnego już skleiłem i czeka na malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi