Klapouch Napisano 28 Października 2022 Napisano 28 Października 2022 Dziergam figurki dalej. Próbuje najtrudniejszych moim zdaniem kolorów - ludzkiego ciała. Wydaje mi się, że figurka do tego odpowiednia, bo rzeźba bardzo wyraźna. Może nawet przesadzona, ale chyba łatwiejsza w malowaniu. Do rzeczy. Zacząłem nakładać rozjaśnienia na tors, ale kontrast wydaje mi się zbyt duży, a może tak właśnie powinno być? Gdy próbuje przygasić wgłębienia wychodzi dosyć słabo. Co robić ? 1 Cytuj
gren Napisano 30 Października 2022 Napisano 30 Października 2022 Akurat malowanie ciała idzie mi średnio tzn . Jestem niecałkiem zadowolony z osiąganych efektów . Ja pomalowałbym wszystko jakimś dark Flash dobrze rozrzedzonym , a potem lekko jaśniejszym,ale już nie wszystko tylko okolice wgłębieni na to trochę różowości np sunny skin tone i salmon Rose.i wtedy rozjaśnił tam gdzie potrzeba light Flash i przyciemnił Brown Rose. Niestety nie ma cudownej metody na wszystko i każdy model maluje się trochę inaczej. Ale w końcu to ma być zabawa a nie ciężka harówka i efekt ma się podobać Tobie i ewentualnie bliskim. (Na mojej ostatniej figurce mojej Żonie najbardziej podoba się czaszka barana) Dobrej zabawy 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2022 Napisano 4 Listopada 2022 Nic nie gaś. Moim zdaniem im kontrast większy, tym lepiej. Pamiętać jednak musisz, że podobna sprawa będzie miała się z resztą, czyli opończą i dodatkami, te portki żółto-błękitne bardzo fajnie można wycieniować Cytuj
Klapouch Napisano 4 Listopada 2022 Autor Napisano 4 Listopada 2022 W dniu 30.10.2022 o 20:49, zaruk napisał: Jaka wielkość osobnika? 55 mm mierzone od kopyt do czubka poroża Cytuj
Klapouch Napisano 4 Listopada 2022 Autor Napisano 4 Listopada 2022 Godzinę temu, Marcin M. napisał: Nic nie gaś. Moim zdaniem im kontrast większy, tym lepiej. Pamiętać jednak musisz, że podobna sprawa będzie miała się z resztą, czyli opończą i dodatkami, te portki żółto-błękitne bardzo fajnie można wycieniować Oponczy i spodni nie dotykałem nawet. W ogóle mam takie dziwne wrażenie, że te „skin tones” citadela są jakoś wyjątkowo trudne w kładzeniu. Zawsze wydaje mi się, że tworzą taka brzydką grubą warstwę. Jakby farba była źle rozcieńczona. Cytuj
zaruk Napisano 4 Listopada 2022 Napisano 4 Listopada 2022 32 minuty temu, Klapouch napisał: 55 mm mierzone od kopyt do czubka poroża Dorodny. Cytuj
Klapouch Napisano 4 Listopada 2022 Autor Napisano 4 Listopada 2022 23 minuty temu, zaruk napisał: Dorodny. Taki trochę przerysowany, ale do treningu w sam raz. A i jakość bardzo zadowalająca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi