Klapouch Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 Dziergam figurki dalej. Próbuje najtrudniejszych moim zdaniem kolorów - ludzkiego ciała. Wydaje mi się, że figurka do tego odpowiednia, bo rzeźba bardzo wyraźna. Może nawet przesadzona, ale chyba łatwiejsza w malowaniu. Do rzeczy. Zacząłem nakładać rozjaśnienia na tors, ale kontrast wydaje mi się zbyt duży, a może tak właśnie powinno być? Gdy próbuje przygasić wgłębienia wychodzi dosyć słabo. Co robić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 30 Października 2022 Share Napisano 30 Października 2022 Akurat malowanie ciała idzie mi średnio tzn . Jestem niecałkiem zadowolony z osiąganych efektów . Ja pomalowałbym wszystko jakimś dark Flash dobrze rozrzedzonym , a potem lekko jaśniejszym,ale już nie wszystko tylko okolice wgłębieni na to trochę różowości np sunny skin tone i salmon Rose.i wtedy rozjaśnił tam gdzie potrzeba light Flash i przyciemnił Brown Rose. Niestety nie ma cudownej metody na wszystko i każdy model maluje się trochę inaczej. Ale w końcu to ma być zabawa a nie ciężka harówka i efekt ma się podobać Tobie i ewentualnie bliskim. (Na mojej ostatniej figurce mojej Żonie najbardziej podoba się czaszka barana) Dobrej zabawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Października 2022 Share Napisano 30 Października 2022 Jaka wielkość osobnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Nic nie gaś. Moim zdaniem im kontrast większy, tym lepiej. Pamiętać jednak musisz, że podobna sprawa będzie miała się z resztą, czyli opończą i dodatkami, te portki żółto-błękitne bardzo fajnie można wycieniować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 W dniu 30.10.2022 o 20:49, zaruk napisał: Jaka wielkość osobnika? 55 mm mierzone od kopyt do czubka poroża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 Godzinę temu, Marcin M. napisał: Nic nie gaś. Moim zdaniem im kontrast większy, tym lepiej. Pamiętać jednak musisz, że podobna sprawa będzie miała się z resztą, czyli opończą i dodatkami, te portki żółto-błękitne bardzo fajnie można wycieniować Oponczy i spodni nie dotykałem nawet. W ogóle mam takie dziwne wrażenie, że te „skin tones” citadela są jakoś wyjątkowo trudne w kładzeniu. Zawsze wydaje mi się, że tworzą taka brzydką grubą warstwę. Jakby farba była źle rozcieńczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 32 minuty temu, Klapouch napisał: 55 mm mierzone od kopyt do czubka poroża Dorodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 23 minuty temu, zaruk napisał: Dorodny. Taki trochę przerysowany, ale do treningu w sam raz. A i jakość bardzo zadowalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi