Agnieszka Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) 3 listopada 1957 rok. Biedna Łajka została umieszczona w ciasnym pojemniku i wyruszyła w podróż w jedną stronę w imię ludzkości na pokładzie Sputnika 2. Kolejny model Red Iron, przedstawiający pierwsze obiekty kosmiczne. Model pozornie prosty, ale wymaga precyzji przy pozycjonowaniu poszczególnych elementów względem siebie. Na początku chciałam otworzyć kapsułę i odtworzyć wnętrze, ale po pierwsze bałam się drążyć w elemencie z pełnej żywicy, po drugie nie znalazłam modelu pieska w odpowiedniej skali. Dorobiłam więc jedynie okablowanie wraz z obejmami i szybkę w kapsule „załogowej”. Co ciekawe na podstawce widnieje rok 1958. To ostatni z pięciu małych Sputników, a w kolejce czekają o wiele większe Wostoki. Szkoda, że przy tej całej zawierusze Red Iron ograniczył wypuszczanie nowych modeli kosmicznych, a na wtryskowego Łunochoda też już długo czekam. Przy okazji polecam piękny i wzruszający komiks „Łajka” Nicka Abadzisa. Edytowane 3 Listopada 2022 przez Agnieszka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) 13 minut temu, Agnieszka napisał: .... po drugie nie znalazłam modelu pieska w odpowiedniej skali..... następnym razem napisz do @Przemek Przybulewski - zrobi Ci pieska w takiej skali w jakiej będziesz chciała tu jest wątek "marketingowy" z fotkami ----> różne zwierzaki ma w ofercie i nie tylko : 12 minut temu, Agnieszka napisał: ....po pierwsze bałam się drążyć w elemencie z pełnej żywicy.... to jest do zrobienia ale wiele zależy od typu żywicy - bywają niektóre dość kruche i tu jest loteria Edytowane 3 Listopada 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi