skikut87 Napisano 5 Listopada 2022 Napisano 5 Listopada 2022 (edytowane) cześć, Natrafiłem na takie foto na WWPhoto, które zostało opisane jako pantera D... oraz na schemat malowania wieży z zestawu kalek oraz jedna ilustracje z tankpower Natomiast interesuje mnie; - jaki typ zimmerintus mogla ów pantera posiadać, - jaki układ kamuflażu. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia tego pojazdu to będę wdzięczny za podzielenie się Edytowane 5 Listopada 2022 przez skikut87 Cytuj
skikut87 Napisano 6 Listopada 2022 Autor Napisano 6 Listopada 2022 Dokopałem się do dwóch kolejnych fotek - jak dla mnie zimmerit do DB i pierwsze w lepszej jakosci Cytuj
Tap-chan Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 (edytowane) https://fil.ug.edu.pl/strona/15103/zaimek_ow_odmienia Wybacz, nie mogłem wytrzymać. Edytowane 6 Listopada 2022 przez Tap-chan Cytuj
skikut87 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Napisano 7 Listopada 2022 W dniu 6.11.2022 o 09:13, Tap-chan napisał: https://fil.ug.edu.pl/strona/15103/zaimek_ow_odmienia Wybacz, nie mogłem wytrzymać. a szkoda bo chyba trza było... 1 Cytuj
meser262 Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 W dniu 5.11.2022 o 23:09, skikut87 napisał: Natomiast interesuje mnie; - jaki typ zimmerintus mogla ów pantera posiadać, - jaki układ kamuflażu. - MNH - jednolity RAL 7028 Dunkelgelb Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
skikut87 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Napisano 7 Listopada 2022 3 godziny temu, meser262 napisał: - MNH - jednolity RAL 7028 Dunkelgelb Pozdrawiam Krzysztof - dowiedziałem się ostatnio, że podobno pierwsze pantery nie szło rozpoznać po zimmericie bo DB i MNH były praktycznie identyczne, więc już sam nie wiem jaki tu jest. Dla mnie DB - RAL ok ale jak widzisz boczne osłony maja ewidentnie kamo Cytuj
skikut87 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Napisano 7 Listopada 2022 Godzinę temu, skikut87 napisał: - dowiedziałem się ostatnio, że podobno pierwsze pantery nie szło rozpoznać po zimmericie bo DB i MNH były praktycznie identyczne, więc już sam nie wiem jaki tu jest. Dla mnie DB - RAL ok ale jak widzisz boczne osłony maja ewidentnie kamo Edit: znalazłem nawet podobny wątek z tym pojazdem i tu tez pada stwierdzenie, że w pierwszych panterach nie szło ustalić producenta po zimmerincie bo były one bardzo zbliżone https://archive.armorama.com/forums/278641/index.htm Cytuj
meser262 Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, skikut87 napisał: Edit: znalazłem nawet podobny wątek z tym pojazdem i tu tez pada stwierdzenie, że w pierwszych panterach nie szło ustalić producenta po zimmerincie bo były one bardzo zbliżone Dlatego trzeba - jeśli to możliwe poszukać innych wskazówek. Jedną z kilku pokazuję poniżej. Duża odległość zewnętrznej rurki do C haków 450 - do krawędzi czołowej płyty. Po zamontowaniu C haka 450 nie będzie on wystawał nad czołową płytę. MNH stosowała jeszcze tak zwane podniesione mocowanie dla haka C 450, co powodowało wysunięcie go nad czołowy pancerz. Pozdrawiam Krzysztof PS. Boczne osłony pochodzą z innych pojazdów. Tylko ostatnia ma ułożony "zimmerit", a trzecia od tyłu jest zrobiona z blachy ryflowanej. Edytowane 7 Listopada 2022 przez meser262 PS. Cytuj
skikut87 Napisano 8 Listopada 2022 Autor Napisano 8 Listopada 2022 19 godzin temu, meser262 napisał: Dlatego trzeba - jeśli to możliwe poszukać innych wskazówek. Jedną z kilku pokazuję poniżej. Duża odległość zewnętrznej rurki do C haków 450 - do krawędzi czołowej płyty. Po zamontowaniu C haka 450 nie będzie on wystawał nad czołową płytę. MNH stosowała jeszcze tak zwane podniesione mocowanie dla haka C 450, co powodowało wysunięcie go nad czołowy pancerz. Pozdrawiam Krzysztof PS. Boczne osłony pochodzą z innych pojazdów. Tylko ostatnia ma ułożony "zimmerit", a trzecia od tyłu jest zrobiona z blachy ryflowanej. dzięki! Natomiast co do zimmerintu to rozumiem, że w tym przypadki czy DB czy MNH to w sumie jeden czort bo i tak w pierwszej produkcji różnice były znikome. Natomiast gdybys mógł napisać co jeszcze poza wieszakami na hak trzeba przerobić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi