krn78 Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Przedstawiam link: https://www.thingiverse.com/thing:4279231/files Nie mam dostępu do wycinarki laserowej, ale zamówiłem usługę na alledrogo. Projekt jest przewidziany dla sklejki 3mm, usługodawcy wykonali mi projekt w 3,5mm. Musiałem przez to szlifować delikatnie pióra wpustów, ale nie był to jakiś większy problem (frez i wiertarka proxxona zrobiły robotę). Skleiłem elementy wikolem, nieco przerobiłem otwór wentylacyjny, bo miałem inny wentylator. Zmieniłem też sposób mocowania filtra (większa ramka), dorobiłem elektrykę (taśmy LED, trzy wyłączniki: oświetlenie, wentylacja, kompresor) - przy okazji, projekt ma na gotowo przewidziane otwory pod wyłączniki, co niesamowicie ułatwia pracę. Komora sprawuje się dobrze. Nie jest ani za duża, ani za mała. Zdjęć nie pokażę, bo już zdążyłem wylać na nią farbę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Policzyłeś +- ile wyszło to grajcarów? Myślałem o czymś takim - ale żeby wycinankę zrobić nożem do tapet, niekoniecznie na wpusty i pokleić wikolem tylko z płyty pilśniowej - tania jak barszcz, a nawet jeszcze tańsza jak pozbierasz odpadówkę z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 W sumie nie pomyślałem o płycie, a za wszystko zapłaciłem około 200PLN. Wiele - mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) A to moja komora samoróbka, trochę tektury, spienionego PCV i taśmy klejącej W sumie to miał być prototyp w celu przetarcia szlaków dla tej docelowej, całej klejonej z PCV (materiał jest i czeka) ale ta się spisuje i póki co jakoś nie mogę się zebrać i zacząć konstruować nową Czy w tych 200zł była też cała elektroniko-mechanika? Edytowane 11 Listopada 2022 przez arhtus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Godzinę temu, arhtus napisał: A to moja komora No! gicio sprzęcik. Odprowadzasz gdzies smrodki czy na zasadzie pochłaniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 12 Listopada 2022 Autor Share Napisano 12 Listopada 2022 8 godzin temu, arhtus napisał: Czy w tych 200zł była też cała elektroniko-mechanika? Tak, ale trochę szpeju miałem w zapasach, więc tego i owego nie musiałem kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 8 godzin temu, myszaty napisał: No! gicio sprzęcik. Odprowadzasz gdzies smrodki czy na zasadzie pochłaniacza? Tak, komora wydmu:bip:e smrodki z pokoju. W środku są cztery wentylatory komputerowe, ale nie te standardowe o grubości 25mm, tylko grubsze 38mm, które dają znacznie większe ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi