jpl Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Pora na kolejną jedenastkę, to już czwarty model P.11 od IBG Models, który skleiłem. Ogółem model bardzo fajny, chyba najłatwiejsza do wykonania "jedenastka" z tej firmy, nie trzeba wklejać takiej ilości drobnych detali fototrawionych przy osłonie silnika. Spasowanie na medal. Ogółem polecam nawet dla początkujących modelarzy, choć nie na pierwszy model, bo jednak te zastrzały i inne drobne detale mogłyby zniechęcić. Piękne wrażenie robi zwłaszcza blacha ryflowana. Naprawdę świetnie odtworzona. Kalki też dobre i przy odpowiednich płynach da się je znakomicie położyć na rzeczonej imitacji blachy drobnożłobkowej. No to teraz pora na zdjęcia (w tym "grupowe" na koniec). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Bardzo ładna 11. Tylko czy nie powinna mieć linek tak jak ta jedna z grupowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 18 Listopada 2022 Autor Share Napisano 18 Listopada 2022 W dniu 12.11.2022 o 00:17, neptun1939 napisał: Bardzo ładna 11. Tylko czy nie powinna mieć linek tak jak ta jedna z grupowego? Dziękuję! Co do linek anten - to jest trochę złożona kwestia - samoloty fabrycznie nie miały (przynajmniej w większości) radiostacji, ale były pod nią częściowo przygotowane, i miały maszty to linek anteny. Ja właśnie tak to rozwiązałem, że są same maszty bez linek. Dobrze opisuje to opracowanie na temat PZL P.11f na stronie IBG Models, można przeczytać tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Ciekawie wygląda ta jedenastka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi