szyszka Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 Witam, mój drugi post dzisiaj, chciałem pokazać mój model F/A-18 z eskadry "Jolly Rogers" z firmy Revell. Wiem że malowanie nie jest idealne, ale nie mam jeszcze aerografu, Kokpit również nie jest idealny, ale to jeden z moich pierwszych modeli. Zdjęcia też nie są w najlepszej jakości ale da się zobaczyć najważniejsze detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Zadbaj o jednolite tło i oświetlenie a zdjęcia wyjdą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Kalkomanie Revella nie są najlepszej jakości, ale u ciebie wygląda to tak jakby w ogóle nie przylegały do modelu. Namaczałeś je w ciepłej wodzie? Klej wtedy lepiej reaguje. Po nałożeniu dociśnij je też delikatnie patyczkiem higienicznym. W miarę uzupełniania warsztatu kup płyn do zmiękczania kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Ja z mojej strony dodam, żebyś postarał się rozcieńczyć farbkę bardziej i kładł ją kilkoma warstwami, bo widać, że była za gęsta i zostały ślady po pędzlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Tak jak koledzy napisali wyżej, wszystko pomału i po kolei, przy następnym modelu jak bedziesz robił zdjęcia to podłuż białą/ szarą kartkę i postaraj się zrobić ostre zdjęcia. Pobaw się z bardziej rozcieńczoną farbą i oglądaj tutoriale na YT i pamiętaj każdy kiedyś zaczynał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi