MayonesEXG7 Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Mało zdjęć wy googlowałem. Wiec szary beret,golf czarny a płaszcz biały widoczniej. Mam pomysł na diorę z tą podstawką,zamocowanego figuranta na stałe. Pytanie, czy grenadierzy z hełmami ss na hełmach, tes mieli styczność z powstańcami?Jakie to piechury szwabskie były? Edytowane 3 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Edytowane 3 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Ciąg dalszy. Takie kolorki Edytowane 11 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Bardzo ładny! Pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 A dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Kurde, może słabo kumam wpis z 3 grudnia ale "Zośka" nie brał udziału w powstaniu bo zginął w 43 pod Sieczychami. W powstaniu brał udział batalion harcerski jego imienia. Co do Niemców to myślę że możesz zrobić prawie każdą formacje z grenadierami pancernymi włącznie, dlatego że niemcy używali doraźnie każdej jednostki przechodzącej przez Warszawę ,ni licząc tych które były tam skierowane celowo jak np Dirlewanger. Teraz o modelu.Wydaje mi się że głową jest lekko przyduża a nogi nieco za krótkie ale może to kwestia kąta wykonania fotografii, zakładam że figurka powstawała na podstawie zdjęcia ale w literaturze przewija się jedno każdy poważny konspirator nosił przedwojenne oficerki.no i raczej nie beret a cyklistówka lub inny kaszkiet. Chyba z grubsza tyle dawno nie siedzę w tematach drugowojennych. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 56 minut temu, gren napisał: Kurde, może słabo kumam wpis z 3 grudnia ale "Zośka" nie brał udziału w powstaniu bo zginął w 43 pod Sieczychami. Kumasz dobrze. MayonesEXG7, zrób go solo na tle jakiejś ściany z kotwicą ewentualnie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 (edytowane) Plan jest taki,cegiełki , 2-3 sztuki. Kas SS piechura. A nie zdradzam3.Zabawa cieniowanie Edytowane 12 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Dajesz z tym kontrastem! Na takiej małej figurce potrzebny, a rzeźba dobra do tego celu. U mnie Rudy czeka w kolejce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, gren napisał: Kurde, może słabo kumam wpis z 3 grudnia ale "Zośka" nie brał udziału w powstaniu bo zginął w 43 pod Sieczychami. W powstaniu brał udział batalion harcerski jego imienia. Co do Niemców to myślę że możesz zrobić prawie każdą formacje z grenadierami pancernymi włącznie, dlatego że niemcy używali doraźnie każdej jednostki przechodzącej przez Warszawę ,ni licząc tych które były tam skierowane celowo jak np Dirlewanger. Teraz o modelu.Wydaje mi się że głową jest lekko przyduża a nogi nieco za krótkie ale może to kwestia kąta wykonania fotografii, zakładam że figurka powstawała na podstawie zdjęcia ale w literaturze przewija się jedno każdy poważny konspirator nosił przedwojenne oficerki.no i raczej nie beret a cyklistówka lub inny kaszkiet. Chyba z grubsza tyle dawno nie siedzę w tematach drugowojennych. Powodzenia . Pisz do Ścibora, nie mój wypust. Też myślę,że piechurów, każdego batalionu wysyłali na Stolicę. Z tego, co czytałem oddziap harcerski jego brał udział, to fakt. Ale symbol można zrobić,ewentualnie dodać kawałek ściany-kotwica weszła by,a na podstawce 2-3 ceglanki i kask SS mana bo już czeka na instalkę. Edytowane 12 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) Nada się logo?Chełm będzie na glebie,pod nogami zośki i dwie,trzy ceglanki. Oni malowali grubymi pęndzlami za pewne, to idealnie nie musi być. Ściana obrucona będzie, tak jak by miał drzwi za plecami-stopień. Albo parapet zewnętrzny dekoracyjny też tak myśłalem. Za mało powierzchni. na budowanie wyżej z pojedyńczych ceglanek. Edytowane 15 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 12 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Nada się logo? Postaraj się bardziej. Najpierw dokończ wszystko pozostałe, łącznie z murem, zaciekami itp. Kotwica spokojnie może być biała, ew. szara wycieniowana, mniejsza i dokładniejsza, tu wygląda jakby Ci pędzel zjechał na fudze w prawo. Bardziej kształtną zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2022 Dolepie stopień do wejscia drzwi,za plecami Zośki i taki będzie jego kawapek muru warszawskiego. Nie chce cieniować muru na bajkę, różnymi odcieniami cegły. Podciągne logo. Ale chciałem na murze uzyskać biały podkład ściany,dla pokazania emblematu P-kotwicy. Ok podziałam czarne tło i biała liteta. Na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Myślę o jakieś szmacie z ciasta epoxy tamki quick na murku stopniu,albo jak @ MarcinW chusteczka,woda i wikol. Lepszegp napisu,już nie robię. Wszystkie pendzle sie zjechaly.Może MP40 na burku z starego zestawu tamki...szmata w ciapki red-wiadomo walki były a pod nogami Zośki, jak mówiłem kask piechura SS.Kolor chodniku taki ciemnawo szary,poprawie glosem i washa na te wyżerki z druku,mogą robotę zrobić. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Grudnia 2022 Share Napisano 18 Grudnia 2022 Słabo to wygląda. Może lepiej doklej do tylnej ścianki postumentu kawałek styroduru i w nim wyrzeźb mur? Schludniej by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) Taki plan. MP40 z bardzo starego zestawu tamki. Myśle,że się nada;) Edytowane 28 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Powoli kończę.Został kask i kalkomania insinia. Z tymi ceglankami odpuszcze-mało miejsca.Jak wyschnie chusteczka,to na biało?Nie mam pojęcia jaka barwa,ale trochę na niej krwi można lekko dać,bardzo rozwodnioną farbą jak by wysychyła i wchłaniał materiap ją. Edytowane 6 Stycznia 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Finito Edytowane 8 Stycznia 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Update! Edytowane 8 Stycznia 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Strasznie coś ciemny wyszedł i monotonny, w sumie na odzienie tylko dwa kolory wziąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Mi on pasuje, nie jestem figurkowcem Heinrich z Charkova też dwa kolory- podobone malowanie zieleni- uniformu. Edytowane 9 Stycznia 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi