krzysztof66 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Witajcie Kv-2 trumpeter 1:35 prosto z pudła eksperymenty z washem ciąg dalszy,myślę że poczyniłem jakiś niewielki krok w przód ale decyzja należy do was ,czekam na opinie i pozdrawiam ps.J.ś dzięki za linki do stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Witaj tez eksperymentowałem na tym modelu jednak tobie lepiej poszło tylko ten piach jakiś nie bardzo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 już poprawiam ten nieszczęsny piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Świetny model. Wykonanie jak zawsze na poziomie. Niesamowity odcień zielonego. Krzysiek czy to jakaś konkretna farba, czy efekt eksperymentów. Bardzo dobrze zrobiony model, teraz tylko jakaśmała dioramka do tego i będzie gitarrrrra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 skusiłem się na vallejo air,ale czekam jeszcze na pigmenty więc jeszcze poeksperymentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 ps.J.Ś dzięki za linki do stron. Żaden kłopot. A model, całkiem fajny - ładnie stonowany wash, delikatne obicia. Proponowałbym tylko zdjęcie tej kalkomanii, gdzieś czytałem że KW-2 z tym napisem w ogóle nie istniał. Błotko dość fajne. Mówisz, że będziesz coś jeszcze eksperymentował, to dobrze bo brakuje temu KW-2 troszkę smaczku. Generalnie, model przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Model całkiem dobry, ale wymaga jeszcze nieco dopracowania. Ja zbytnio w tym temacie nie pomogę, bo siedzę głównie w fantasy i pancerce 1/72, ale dam kilka linków do ciekawych modeli KW wykonanych przez modelarzy z Łodzi. http://lodzkasjestamod.ovh.org/forum/viewtopic.php?t=121 http://lodzkasjestamod.ovh.org/forum/viewtopic.php?t=112 http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=4418 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Mi też się model podoba, ale myślę ze odrobinę ciemniejszy wash lepiej by wyglądał na zielonym kolorze. Fajnie jakbyś dioramę zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Krzychu, wash jest cacy...ale (jak zobaczyłem tu na 4um) dla samolotów. Pociągnij jednak dłużej linie(zacieków), model dość "sterylny. Więcej odwagi w takowym "pacaniu, nieważne że możesz wszystko popsuć,nauczysz się wtedy.Bo cóż ma za wartość czcza gadanina, jeśli się jednak nie ugryzło tegoż kamyczka? Eleganckie błotko, idziesz do przodu.Twoja IV się nie umywa do jakości tegoz tanka, super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Dzięki za uwagi i miłe słowa dzisiaj przyszły pigmenty więc zobaczymy co teraz wyjdzie za maszkaron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Rafał Jankowski ja niestety przy tym modelu trochę przegiąłem i wygląda jak by go ktoś minią polewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Krzychu, dostałeś ode mnie pigmenty, to ich użyj. Masz tam kilka kolorów i eksperymentuj. Sam wiesz, nie lubię KV-II, ale sam widziałem go na własne oczy, i wygląda naprawdę SUUUPER ...uwal go jeszcze w pigmentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 dobra już nic więcej z nim nie wycuduje użyłem jeszcze pigmentów cmk dark dust sd06,black smut sd10 dołożyłem 2 gości z tamiyi za co dzięki Maćkowi-panzer_lehr pozostaje jeszcze lakier satynowy i wklejenie kloszy.Pozdrawiam i dzięki za opinię teraz kolej na sdkfz 251/9 z Dragona wtedy bogatszy o doświadczenia bardziej się postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Szkoda tylko, że Ty też dałeś się zwieść Trumpeterowi i nakleiłeś kalki ze sloganami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi