Vieh_san Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, to mój debiut tutaj w figurkach. Zazwyczaj lotnictwo różnorakie mnie zajmuje, ale zakupiłem ostatnio drukarkę 3D i dlaczego by nie skorzystać drukując jakieś figurki. Dla kolegi wydrukowałem popiersie maskotki Iron Maiden i pomalowałem. Sam model znalazłem na stronie cgtrader.com i wydrukowałem drukarką Anycubic Photon Mono 4k z wysokością warstwy 0,05mm, w 50% oryginalnej wielkości (za mała drukarka) i ma jakieś 13cm wysokości. Muszę powiedzieć, że sam jestem zadowolony, ale najlepiej wrzucić to tutaj żeby doświadczone oczy na to spojrzały. Malowane głównie gunze i tamiya, a także kilkoma wodorozcieńczalnymi farbkami Revella dodawanymi do ich zestawów i olejami artystycznymi. EDIT: Na dużym ekranie PC teraz widzę, że te zdjęcia nie do końca ostre wyszły, przepraszam Edytowane 14 Grudnia 2022 przez Vieh_san 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 Mam kilka popiersi w technice 3D.Dostałem do zmalowania.I figurek mniejszych trochę od skali szesnaście .Faktycznie jakościowo powalają.Szczególnie popiersia.Figurki mimo,że fajne mają swoje mankamenty rzezby.Ale są ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 No i wziął Chłop kupił drukarkę, tak dla relaksu sobie pyknął popiersie, pomalował i gotowe. Szczere gratulacje dla Twojej determinacji. Dla mnie super !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2022 30 minut temu, tomekk napisał: No i wziął Chłop kupił drukarkę, tak dla relaksu sobie pyknął popiersie, pomalował i gotowe. Szczere gratulacje dla Twojej determinacji. Dla mnie super !!! xD hahaha No dokładnie tak było, chwila relaksu od Jaka była potrzebna ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi