Marcin M. Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 Siemacie Panowie. Figurka z serii "Historia Polski" w wersji kolekcjonerskiej, z opisaną podstawką. W blisterku dodatkowo zdjęcie bohatera i nota biograficzna. Inbox. Baza - dwarf skin VGC M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 Bohater zacny - działaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 Dobre spodnie,na cieniowanie ma. lepszy druk niż Zośki mój widzę. Patrzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2022 3 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: lepszy druk niż Zośki mój widzę. Porównywalny odlew. Ścibor nie drukuje, wszystko to ręczna robota, odlewana tradycyjnie. A z Zośki też można sporo wyciągnąć spokojnie; też go sobie sprawie kiedyś; jakby Ścibor dorobił jeszcze Alka, to byłaby cała trójka z "Kamieni na Szaniec". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 (edytowane) Mój jest kańciasty,Rudyj jak tamka wygląda.Działajmy w Ścibór'owej figurowej materii. Edytowane 16 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 16.12.2022 o 15:04, MayonesEXG7 napisał: Mój jest kańciasty, Dobry jest, nie narzekaj, też go pomaluję. Reikland fleshshade Cadian fleshtone (layer), zwaszowany flesh tone. Rozjaśnienia light skin pactry Baza (dwarf skin) zmieszana z pactrą light skin i położona kilkoma warstwami transparentnymi. Po całości, rozwodniony carrebourg crimson (czerwony wash citadel), a na włosach medium rust od AK - baza. Rudy to rudy. Jutro dalsza zabawa, jak farba dobrze się wchłonie . Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Jeszcze trochę zostało do roboty przy twarzy, ciągle nie jestem zadowolony jeszcze... Choć z drugiej strony, jak zacznę malować koszulę i sweter, efekt może być dobry, byle było kontrastowo. M. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 Zmieniłem trochę kolorystykę, bo się żarło... Z kawałka styroduru i karty wystrugałem kawałek muru. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2022 Ścianka zaczęta. Co na cegły pójdzie? Zastanawiam się nad kotwicą PW, w sumie najbardziej akuratna, choć bardziej pasowałaby do Zośki "Kotwickiego"; na wpół zerwany plakat propagandowy/obwieszczenie; ewentualnie hasło typu "Detschland verloren" albo "Tylko świnie...", Rudy wspomina o tym w swoim pamiętniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Ściana jest zbyt prostolinijna. Fajny koncept, ale ten cały tynk, powinien mieć, jakies uszczerbki w postaci pęknięć. Wżery po strzałach itp. Plakat propagandowy w wersji ojczystej naszej, to tak. Ładne cieniowanie zieleni i tego sweterku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 2 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: Ściana jest zbyt prostolinijna. Słusznie. Próbowałem coś z tym zrobić, jednak efekt był daleko niezadowalający: Jak płytka PCV... w ogóle nie przypominało to tynku. Na zwykły wamodowski klej do modeli przykleiłem posypkę Woodland Scenic, nasączyłem całość CA i zeszlifowałem: Są i ubytki, i wżery. Kolor jakiś dodam, ale to jutro, jak dobrze wszystko przeschnie. 2 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: Ładne cieniowanie zieleni i tego sweterku Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 tak szczerze to ceglana ściana wyszła Ci średnio. Przede wszystkim brakuje szarej fugi, poza tym cegły są różnej wysokości. Możesz też punktowo powyrywać pęsetą fragmenty cegieł. Po wyciśnięciu cegieł i przed pomalowaniem dobrze jest narzucić fakturę na ich powierzchnię. Używam do tego zmiętej kulki z folii aluminiowej. Cegły maluję różnymi odcieniami od czerwonego, pomarańczowo brązowego do brązu. Potem wykańczam delikatnym washem. sweterek fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Winrich. spokojnie Marcin to ogarnie. Dobrze wygląda, lepiej niż pierwsze pęknięcie ściany. Da radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2022 W dniu 22.12.2022 o 20:08, winrich napisał: Cegły maluję różnymi odcieniami od czerwonego, pomarańczowo brązowego do brązu. Potem wykańczam delikatnym washem. Z odcieniami nie miałem za bardzo jak poszaleć, trochę ich za mało, rozjaśniłem je tylko środkiem, fugi gdzieniegdzie rozjaśniłem, bo jednak zabrudzić by sie już mogły. Tynk pomalowałem, kotwicę też. Myślałem nad plakatem, ale dam go przy "Zośce". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2022 Zapraszam do GALERII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi