ZIO BY NAITT Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam No więc nie miałem weny co by zrobić sesję fotograficzną Lloydowi , ale za to miałem wenę do rozgrzebania kolejnego zestawu . Być może wybrałem mało ciekawy egzemplarz , bo dwubarwny 175/18 ale z drugiej strony był to najdłużej użytkowany E.V w Lotnictwie Polskim . Z ciekawostek można napisać , iż maszynę tą ustawiono swego czasu nad wejściem do pawilonu LOPP na Targach Poznańskich . Samolot wyglądał tak : W związku z tym zdjęciem mam takie oto pytanie : Czy dobrze uważam iż spód kadłuba jest pomalowany farbą błękitną a dolną powierzchnię statecznika pomalowano farbą zieloną Na razie polepiłem to co widać na zdjęciu + wyrzeźbiłem śmigło Heine , gdyż Roden dał tylko Axiala ... Co ciekawe , na zdjęciu z Targów Poznańskich wyraźnie widać śmigło Axial ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Że tak powiem, miałem go Nawet zacząłem ręcznie robić losange (czy jak się pisze). Zniechęciło mnie jednak wsiąkniecie kratownicy kadłuba z blaszek Edka i zbyt mało precyzyjne na początku podejście do drukowanego płótna. Leży rozdłubany już kilka lat. Pewnie ładnie będzie wyglądać z szachownicami, ale jednak już zdaje się taki jakiś trochę okrojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Wg wszystkich znaków na niebie i na ziemi, spód usterzenia poziomego był też jasnoniebieski. To, że wydaje się być ciemniejszy jest raczej grą światła i cienia. Choć na fotce wygląda ciemniej Pamiętaj, że aparat ów nie ma uzbrojenia i posiada taki paskudny, duży wiatrochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Przez cały tydzień zdziałałem zaledwie tyle : Jutro być może coś podgonię ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Obserwuję Twoją relację, bo tez przymierzam sie do tego samego modelu( w drodze z czteromiesięcznym opóznieniem z Modelcentrum) i z tego co widzę całkiem fajnie Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Usiłuję coś polepić ale lenia mam wielkiego ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Mimo wszystko bardzo przyjemnie się toto składa , jakby to nie był Roden ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Jeszcze wiatrochron , koła , kilka cięgien i to by było na tyle ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam! Koła szprychowe też zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Model bardzo piękny i przede wszystkim pięknie wykonany ale to śmigło...cóż...do tej pory zbieram swoją szczękę z ziemii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Właśnie pokaż śmigiełko z bliska i kabinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Dzięki za dobre słowo Zdjęcia kabinki i śmigła zamieszczę w galerii , czyli już niedługo . Co do kół szprychowych , to niestety mój model otrzyma koła zasłonięte , gdyż : a) Nie mam odpowiednich blaszek fototrawionych . b) Jeszcze nie moja liga w modelistowaniu ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Ja dalej zazdroszczę i ubolewam, że nie mogę się zabrać za takie klasyki - za dużo projektów rozpoczetych (końca nie widać) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Ufffff ... przed kilkoma minutami ukończyłem "brzytwę " - przy odrobinie dobrej woli jutro postaram się dać galerię . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Ja dalej zazdroszczę i ubolewam, że nie mogę się zabrać za takie klasyki - za dużo projektów rozpoczetych (końca nie widać) :( To po co robić kilka modeli na raz ZIO dajesz galerię, dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi