Tomek Hejmo Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja bym podstawkę zostawił taką, jaka jest, bardzo mi się podoba jej kolor na zdjęciu. A to był pomysł Rafała, nie nasz, ja go tylko "pokreślałem" I nie myśl, tylko rób! Szkoda czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Podstawka musi byc ciemna dla podkreslenia modulacji kolorow na reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 A ja bym ją taką zostawił Paweł sprawdź PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 po standardzie, bo musi sie mocno odcinac od reszty ten wypiętrzony kloc to śmiało "wykona" ;) Odetnie podstawę itd przez ITP ;p Ja nie Rafał, ale chyba o to mu chodziło: dokładnie I nie myśl, tylko rób! Szkoda czasu! Dokładnie, gdybanie zostawmy na inne czasy. To tylko był pomysł, nieco dziwny, ale był lol Co do gum, ja takżę spekuluję(sam tego w 35 nigdy nie robiłem), pewnie i na mnie przyjdzie czas. W pierwszej linii dam masę na boki i podszlifuję, do zgrubienia u dołu. Pewnie na ciepło conieco popróbuję.....ale to tez zostawmy na inne czasy, teraz: rób! Szkoda czasu! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Sflaczała opona jest tu. To co Paweł, najpóźniej w poniedziałek widzimy Rafała pomysł zrealizowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Co do spuszczania powietrza to jak najbardziej to było na porządku dziennym w przypadku rajdów po pustyni (pokonywanie wydmy na napompowanych kołach to samobójstwo). Widząc jednak podstawkę (ubity grunt) nie ma co kominować - na pewno opona była napompowana (powietrze było dopompowywane od razu po pokonaniu wydm). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 A ja mam takie małe pytanie do autora.Gdzie został zakupiony ów model? Allegro-brak Hobbysta-brak Mojehobby-brak Jadarhobby-brak W&W Model-brak Ebay-jest ALE! Karta Kredytowa-brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 są jeszcze sklepy stacjonarne przecież Ja ten model widziałem na Warszawskiej Chomiczówce w sklepie na ulicy Conrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Do Warszawy mam ze 400km więc...W Rzeszowskim modelarskim nie ma tego modelu więc zostają internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 W luckymodel jest za ok 25 zeta wiec popros kogos o przysluge zeby ci zamowil... Ja za swoj przeplacilem w sklepie 65 zeta huh .... ale model OK wiec nie bede plakal i dziekuje wszystkim za komensty. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Hehe może się skuszę Ojjj Zapomniałem z komentować model, a więc: Model jak narazie jest naprawdę estetycznie sklejony Podstawka to istny ideał(zobaczymy jeszcze na sam koniec). Ile zapłaciłeś za tą "piankę" i jaka jest tego pełna nazwa(czy to zwykłą pianka pistoletowa bądź montażowa?) Pozdrawiam i czekam na następne zdjęcia z"placu boju" Good job Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Takiris Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Miałem się zabrać za ten modelik ale obiecałem sobie, że pojazdy WW2 robie tylko w 1:72 a w takowej skali Quada nie znalazłem. Ładnie Ci ten modelik wychodzi i ta podstawka całkiem ciekawa jest. Mi jeszcze dużo brakuje do takiej wprawy. Nie chce mi się cytować, więc powiem: Rafał zgadzam się z Tobą, fajnie jest mieć kilka pudełeczek z modelami w domu i zaglądać sobie do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Quada średniej jakości robi Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Paweł, coś jałowo, wrzuciłbyś coś może ? ;p Nie chce mi się cytować, więc powiem: Rafał zgadzam się z Tobą, fajnie jest mieć kilka pudełeczek z modelami w domu i zaglądać sobie do nich. Napałałem się zapachami i wyglądem, a tak pałałem, że co otwieram pudło to...model sklejony, czeka na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Paweł, coś jałowo, wrzuciłbyś coś może ? ;p material sie skonczyl... ;) poza tym jestem na wyjezdzie i wzialem tylko figurki do Zisa, bo nie wypada tak zostawic sprawy pewnego wagonu. A w Quadziku zostalo tylko blaszki dokleic i przerobic fotele i malowanie... P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Hehe może się skuszę Jestem często w tym sklepie o którym mówiłem, więc jak coś to możemy się na privie dogadać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 A w Quadziku zostalo tylko blaszki dokleic i przerobic fotele A tym razem orzygotowanyś......na mój post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 (edytowane) A tym razem orzygotowanyś......na mój post? Ciagle sie przygotowuje jeszcze Rafale. Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 maly malutenki jupdejt Pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 WOOW !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Sieeeedeeeem dniiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 siedem dni siedem lat ..... lalalalalal .... Prace pykaja sobie powoli i wszystko wskazuje, ze malowac wnetrze trzeba bo przed malowaniem reszty, wiele szpar i detali usunietych byc musi. Piaskowo myslicie? Czy moze jakis inny kolor do interiorow... tyle o ile sie tak to prezentuje obecnie "na sucho" sklecone: PS. Pojazd bedzie przewozil tablice i znaki kierunkowe, bo w zalozeniu ma to byc jednostka zdezelowana w takim celu oddelegowana - ot moje ulanskie fantazje. Pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 To TY jeszcze żyjesz???? Modelik wielce zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 subgrafik Szykuje się kolejny fajny modelik w twoim wykonaniu odnośnie malowania to proponuje malowanie piaskowe z czarnymi plamami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi