Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wrzuciłem piwatę do zmywacza sidoluxu i ujrzałem to:

418f596b471d5747m.jpg

Czy tak powinno być?normalne to jest?czy jakas uszczelka mi sie wlasnie rozpuszcza?

Napisano

Uszczelki są raczej koloru czarnego, ja od jakiegoś czasu też używam zmywacza do sido i wszystko jest ok. Zmywa akryle, olejne, nie rusza uszczelek i tanio wychodzi czyszczenie aero. Może to jakiś smar którym był zabezpieczony aero?

Napisano

Ja na początek przepsikuje go zmywaczem z większego brudu (farby) a potem wrzucam na 10 min max 20 min do słoika ze zmywaczem. Ale to chyba nie ma znaczenia bo zmywacz jest bezpieczny dla aero i może leżeć dłużej, chociaż nie próbowałem dłużej niz na pół godziny. Poprzednio używałem zmywacza wamodu do akryli i gorzej czyścił aero, cenowo też nie za bardzo - 10 zł mała butelka.

Napisano

No właśnie nie , ale wszytko jest ok. Piwata plywala w zmywaczu dwie godziny i maluje się nią dobrze

Napisano

Mój przeleżał ponad miesiąc i miał się dobrze

Napisano

Mam pytanko dziś chciałem kupić sidolux i cleanlux byłem w realu praktikerze liroy merlin lidlu i carrefur udało mi sie dostać sidol w tesco ale za cholere nie mogę kupić cleanluxu gdzie mam tego poszukać ?

Napisano

...może w modelarskim? Ja kupiłem w małym sklepiku z chemią, ale dopiero w trzecim odwiedzonym. Sido jest wszędzie, a z cleanluxem trzeba trochę pochodzić (Poznań, okolice Wildy).

Pozdr

Napisano
Witam

Wrzuciłem piwatę do zmywacza sidoluxu i ujrzałem to:

418f596b471d5747m.jpg

Czy tak powinno być?normalne to jest?czy jakas uszczelka mi sie wlasnie rozpuszcza?

Mieszko, a może Twój aerograf to najzwyczajniej lampa Aladyna

• 4 years later...