Constructor Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Szukałem na forum i po sklepach,a le nei znalazłem wystarczającej odpoweidzi, a na forum SZUKAJ coś szaleje i wyśwuietla tematy nie powiązane z hasłami i wyskoczyło mi 159 stron i przy 11 już się poddałem... Pytanie: czym rozcieńczać farby Model Master akrylowe i czym rozcieńczać Model Master emaliowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Emalie możesz śmiało rozcięczać benzyną lakową /estrakcyjną . Co do akryli bo nie wiem bo jedynego akryla mm którego dostałem gratis nie otwierałem jeszcze natomiast pactre leje prosto do aerka i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) do emalii olejnych kupuje rozpuszczalnik lakowy ,do lakowego dolewam olejek terpentynowy kupowany w aptece 7 zł ,nie robią mi się wtedy białe naloty na farbie , odlej 100 mg rozpuszczalnika z butelki i wlej olejek oczywiście wstrząśnij i możesz jechać , natomiast akryle maluje wyłącznie vallejo air prosto z butelki do aero(rewelacja żadnych rozpuszczalników), a mycie pistoletu zmywacz wamod Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Pytanie: czym rozcieńczać farby Model Master akrylowe i czym rozcieńczać Model Master emaliowe? Emalie możesz śmiało rozcięczać benzyną lakową /estrakcyjną .Co do akryli bo nie wiem bo jedynego akryla mm którego dostałem gratis nie otwierałem jeszcze natomiast pactre leje prosto do aerka i jest git. Jedną odpowiedź już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Do akryli wystarczy zwykła kranówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi