Konrad-Ciba Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2024 Oszlifuje wieżę w okół i dam ją trochę na dół jak już wspomniałeś szlifując podstawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2024 Ten kamuflaż od nowa będę robić. Dziś takie coś wytworzyłem. Mam jeszcze kadłub do umycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Dzięki. Nie wiem jeszcze czy to będzie ten ze zdjęcia czy 515. PS 515 zrobię z RFM bez osłon bocznych i górnych. Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Ten kamuflaż od nowa będę robić. Dziś takie coś wytworzyłem. Mam jeszcze kadłub do umycia. Tylko dla purystów aero, jest podziw, dużo thinnera idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) 47 minut temu, Evildead napisał: Tylko dla purystów aero, jest podziw, dużo thinnera idzie Na osłonie będę jeszcze poprawiać olejem mniejsze detale bo 0.3 to już ciężko albo ja nie umiem. Tam Gunze jeszcze jest. Thinnera już zamówiłem na dalsze kroki. Narazie mam brak Hull Reda. Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia Dzień dobry w nowym roku. Trochę mycia farby dziś. Kadłub praktycznie gotowy do dalszych prac. Parę elementów odleciało podczas mycia ale nie zgubiłem ich. Wymagane jest jeszcze delikatne przetarcie pędzlem ale nie mam już Levelinga. Do zobaczenia za parę dni. PS „11” pewnie też będę myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Poprawiłem kamuflaż farbami olejnymi. Jeszcze te małe cienie muszę zlikwidować pod tymi dynksami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia Skończyłem pracę farbami olejnymi na żółtym i niektórym drzewnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Pozostało mi parę farb - po malowaniu Pz. II, na palecie więc szybko wyciapałem nimi skrzynkę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia (edytowane) A co to za gąsienice na tym BT-7? W dniu 19.10.2024 o 13:15, Konrad-Ciba napisał: Oba kadłuby czekają na małe szlifowanie pod części PE. Wieża modelu 1935 jest gotowa. Mam jeszcze tylko kilka kół do oczyszczenia do wcześniej wspomnianej miniatury oraz błotniki do obydwóch. Edytowane 4 Stycznia przez pencil37 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia To ET Model. Te węższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Powoli kończę ten zimmerit. Niedługo powinna być dostawa z DEF to i powinienem ruszyć jeszcze z dwiema czwórkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Stycznia Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia a ja nadal czekam na 231 6rad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 57 minut temu, Greif napisał: a ja nadal czekam na 231 6rad... Poczekasz jeszcze niestety. Narazie chcę trochę pomalować i budować dosyć proste w montażu modele. Ten 6 Rad będzie naprawdę nie za szybko. Musze się odbić z czwórkami. Ogarnąć modele na zlecenie. Posiedzieć przy T-34. Jeszcze T-35 chce malować także lista jest naprawdę długa a ciosanie i rzeźbienie w plastiku nie należy do moich przyjemności. Pojazd jest fajny ale ogrom pracy który trzeba tam włożyć mnie narazie przytłacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Coś tam wyschło. Jeszcze jakiś detal i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Pozostało szlifowanie, dorobienie paru detali, faktura odlewu i odmalowywanie tego wszystkiego. Nie wiem też jak rozwiązać temat uchwyc na płycie silnika. Border zaproponował je dosyć płasko patrząc na poziom wieży a kadłuba ale pewnie te wymiary też są tam skopane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Nie wiem co dokładnie masz na myśli pisząc "dosyć płasko", ale jak dla mnie trzeba je przesunąć zdecydowanie na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Chodzi o to, że przy obniżeniu wieży zmniejszyła się przestrzeń między tymi pokrywami wentylatorów, gdzie są uchwyty, a górną podstawa wieży. W zaproponowanym ustawienia Bordera te uchwyty musiałbym ściąć do jakiegoś 1mm wysokości tak aby nie zawadzały o wieżę. Dosyć dziwnie to wygląda - są płaskie. Zobaczę jak to wygląda z planem który przesłałeś. W sensie czy po rozsunięciu uchwytów, więża gdzieś będzie o nie haczyć. Wrócę do tematu za parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia Prawie wszystkie części do Beoba już gotowe. Niedługo koniec budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia 10 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Chodzi o to, że przy obniżeniu wieży zmniejszyła się przestrzeń między tymi pokrywami wentylatorów, gdzie są uchwyty, a górną podstawa wieży. W zaproponowanym ustawienia Bordera te uchwyty musiałbym ściąć do jakiegoś 1mm wysokości tak aby nie zawadzały o wieżę. Dosyć dziwnie to wygląda - są płaskie. Zobaczę jak to wygląda z planem który przesłałeś. W sensie czy po rozsunięciu uchwytów, więża gdzieś będzie o nie haczyć. Wrócę do tematu za parę dni. Tylko właśnie te uchwyty są w rzeczywistości tak ustawione, żeby nie haczyły o wieżę podczas pełnego jej obrotu. Coś z tym modelem jest nie tak, jeśli idzie o proporcje. Na ostatnich zdjęciach jakie dałeś, widać też wyraźnie że te klapki na górze kadłuba, wokół podstawy wieży, są rzeczywiście sknocone i przewymiarowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia Ten cały model to jeden wielki bajzel ale domaluje to i jakoś może wyratuje efektem końcowym z wapnem. Nie jestem raczej od liczenia nitów. Chciałem sobie tylko teciaka pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia (edytowane) Border to z tych wszystkich chinoli chyba najgorszy jest , już nie jeden narzekał na ich modele, tu jak widać podstawowe błędy, zresztą tam jakieś uchwyty schurzenów zdaje się miałeś niedolane w czwórce , tym bardziej ceną się w ogóle nie bronią, tematy też zwyczajnie wyświechtane same tygrysy , t34, jakiś flak, jakieś na podwoziu 4 , 3, szału nie ma. Edytowane 6 Stycznia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia Godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: Ten cały model to jeden wielki bajzel ale domaluje to i jakoś może wyratuje efektem końcowym z wapnem. Nie jestem raczej od liczenia nitów. Chciałem sobie tylko teciaka pomalować. Ja już od dawna jako tako nie siedzę w pancerce tak mocno jak kiedyś, ale z tego co widzę na runku, to dalej stary poczciwy Dragon jest dobry. Sam kiedyś kilka takich skleiłem, min. tego na zdjęciach. Pomijając kwestie merytoryczne, rozbijające się o detale, to model ma bardzo dobre proporcje, bardzo dobre detale, przyjemnie się go składa i nie ma takich kwiatków jak w tym Borderze. Wszystko jest na miejscu, po prostu model broni się sam, jak chcesz sobie szybko skleić Teciaka i zająć się malowaniem. A te wszystkie Bordery i inne chińskie wynalazki, nadają się tylko do przetopienia na długopisy jednorazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia Bobrze poczytaj literaturę bo z tzw.duż ymi wieżami był problem i dopasowywano indywidualnie, sowiecka tolerancja nie zawsze się sprawdzała pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi