Skocz do zawartości

Tiger I s.Pz.Abt.503, RFM 1:35

Seb

Rekomendowane odpowiedzi

Też pospamuję, bo trzeba kończyć rozgrzebane od lat modele.

Model zacząłem budować pod koniec 2020 i swoje odleżał czekając na malowanie.

Ten Tygrys to taka przejściówka ma więcej cech wczesnej wersji niż środkowej.

Wg kwitów wyprodukowany był w lipcu 1943.

Model wyrzeźbiłem na bazie zestawu RFM 5005 (Fechrmann), bo jakimś cudem takiej wersji jeszcze nie ma na rynku.

2134311772_100Panzer-Abteilung503.thumb.jpg.ce1de79545a3cbdda30a50aea964b2b9.jpg

_DSC6238.thumb.JPG.fa55da74dfe4833a9b651e4e7f6e9f23.JPG

_DSC6239.thumb.JPG.fd13ba8499b7e5aa773732d5fb8c3b53.JPG

Uwaga! Figurka to typ z SS, wlazł to środka tylko żeby pozować do zdjęć.

_DSC6450.thumb.JPG.84e1d7bf13176cc1e9de80d7470f6baf.JPG

_DSC6438.thumb.JPG.e01fedf91db93cabd6a5a3b690d4c03e.JPG

_DSC6439.thumb.JPG.9204a4f62c21b113eb4c5cbd25a62acc.JPG

_DSC6440.thumb.JPG.880f5119f4de23b0cb921d9b0a37a31b.JPG

_DSC6442.thumb.JPG.9925f374a611eaa11c2deb8b0ca42b48.JPG

Edytowane przez Seb
  • Like 14

Podoba mi się, z resztą jak każdy bez zimmeritu, a ten ma jeszcze smaczki w postaci zdemontowanych kół, czy zamocowanego do góry nogami błotnika, dzięki czemu tworzy mu się półka.

Seb, skoro piszesz, że on taki wczesnośrodkowo produkcyjny, to ja bym mu jeszcze zrobił gaśnicę w szarym kolorze, byłby dodatkowy akcent 😉

Dobry jest, takiego postawiłbym sobie na półce 👍

• Like 1

Ładniusi 😀 niezdewastowany ale elegancko zmalowany . A propo trzeba było wstawić na statystę Kurta Knispela chociaż jak oglądam jego fotki to też miał trupiarzy na kołnierzyku .

Pozdrawiam Mirek .

20 minut temu, Rafał B napisał:

Seb, skoro piszesz, że on taki wczesnośrodkowo produkcyjny, to ja bym mu jeszcze zrobił gaśnicę w szarym kolorze, byłby dodatkowy akcent 😉

Dobry pomysł. Dzięki.

Edytowane przez Seb

17 minut temu, Mirek66 napisał:

Ładniusi 😀 niezdewastowany ale elegancko zmalowany . A propo trzeba było wstawić na statystę Kurta Knispela chociaż jak oglądam jego fotki to też miał trupiarzy na kołnierzyku .

Pozdrawiam Mirek .

"Trupiarze" to WH😉

Model bardzo fajny, kolory bardzo żywe i kontrastowe. Bardzo dobry pomysł z lufą w kolorze szarym.  Dużo złota zniknęło zupełnie pod warstwą farby. Efekt finałowy doskonały. Wyciągaj dalsze trupy z szafy!!!!

• Like 1

16 minut temu, robertmodelarz napisał:

Model bardzo fajny, kolory bardzo żywe i kontrastowe. Bardzo dobry pomysł z lufą w kolorze szarym.  Dużo złota zniknęło zupełnie pod warstwą farby. Efekt finałowy doskonały. Wyciągaj dalsze trupy z szafy!!!!

Dzięki. Są jeszcze w 2 "trupy" w szafie gotowe do malowania, ale na razie zacząłem budowę kolejnego, bo to mi sprawia największą frajdę😃