Seb Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Też pospamuję, bo trzeba kończyć rozgrzebane od lat modele. Model zacząłem budować pod koniec 2020 i swoje odleżał czekając na malowanie. Ten Tygrys to taka przejściówka ma więcej cech wczesnej wersji niż środkowej. Wg kwitów wyprodukowany był w lipcu 1943. Model wyrzeźbiłem na bazie zestawu RFM 5005 (Fechrmann), bo jakimś cudem takiej wersji jeszcze nie ma na rynku. Uwaga! Figurka to typ z SS, wlazł to środka tylko żeby pozować do zdjęć. Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Seb 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Podoba mi się, z resztą jak każdy bez zimmeritu, a ten ma jeszcze smaczki w postaci zdemontowanych kół, czy zamocowanego do góry nogami błotnika, dzięki czemu tworzy mu się półka. Seb, skoro piszesz, że on taki wczesnośrodkowo produkcyjny, to ja bym mu jeszcze zrobił gaśnicę w szarym kolorze, byłby dodatkowy akcent Dobry jest, takiego postawiłbym sobie na półce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Ładniusi niezdewastowany ale elegancko zmalowany . A propo trzeba było wstawić na statystę Kurta Knispela chociaż jak oglądam jego fotki to też miał trupiarzy na kołnierzyku . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) 20 minut temu, Rafał B napisał: Seb, skoro piszesz, że on taki wczesnośrodkowo produkcyjny, to ja bym mu jeszcze zrobił gaśnicę w szarym kolorze, byłby dodatkowy akcent Dobry pomysł. Dzięki. Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 17 minut temu, Mirek66 napisał: Ładniusi niezdewastowany ale elegancko zmalowany . A propo trzeba było wstawić na statystę Kurta Knispela chociaż jak oglądam jego fotki to też miał trupiarzy na kołnierzyku . Pozdrawiam Mirek . "Trupiarze" to WH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Wiem SS-y miały trupki na czapkach a nie na kołnierzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 W dniu 9.01.2023 o 19:34, Seb napisał: Też pospamuję, bo trzeba kończyć rozgrzebane od lat modele. SŁUSZNA koncepcja. Model fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Model bardzo fajny, kolory bardzo żywe i kontrastowe. Bardzo dobry pomysł z lufą w kolorze szarym. Dużo złota zniknęło zupełnie pod warstwą farby. Efekt finałowy doskonały. Wyciągaj dalsze trupy z szafy!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 16 minut temu, robertmodelarz napisał: Model bardzo fajny, kolory bardzo żywe i kontrastowe. Bardzo dobry pomysł z lufą w kolorze szarym. Dużo złota zniknęło zupełnie pod warstwą farby. Efekt finałowy doskonały. Wyciągaj dalsze trupy z szafy!!!! Dzięki. Są jeszcze w 2 "trupy" w szafie gotowe do malowania, ale na razie zacząłem budowę kolejnego, bo to mi sprawia największą frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi