Seb Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Też pospamuję, bo trzeba kończyć rozgrzebane od lat modele. Model zacząłem budować pod koniec 2020 i swoje odleżał czekając na malowanie. Ten Tygrys to taka przejściówka ma więcej cech wczesnej wersji niż środkowej. Wg kwitów wyprodukowany był w lipcu 1943. Model wyrzeźbiłem na bazie zestawu RFM 5005 (Fechrmann), bo jakimś cudem takiej wersji jeszcze nie ma na rynku. Uwaga! Figurka to typ z SS, wlazł to środka tylko żeby pozować do zdjęć. Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Seb 14 Cytuj
Rafał B Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 Podoba mi się, z resztą jak każdy bez zimmeritu, a ten ma jeszcze smaczki w postaci zdemontowanych kół, czy zamocowanego do góry nogami błotnika, dzięki czemu tworzy mu się półka. Seb, skoro piszesz, że on taki wczesnośrodkowo produkcyjny, to ja bym mu jeszcze zrobił gaśnicę w szarym kolorze, byłby dodatkowy akcent Dobry jest, takiego postawiłbym sobie na półce 1 Cytuj
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 Ładniusi niezdewastowany ale elegancko zmalowany . A propo trzeba było wstawić na statystę Kurta Knispela chociaż jak oglądam jego fotki to też miał trupiarzy na kołnierzyku . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
Seb Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) 20 minut temu, Rafał B napisał: Seb, skoro piszesz, że on taki wczesnośrodkowo produkcyjny, to ja bym mu jeszcze zrobił gaśnicę w szarym kolorze, byłby dodatkowy akcent Dobry pomysł. Dzięki. Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Seb Cytuj
Seb Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Napisano 9 Stycznia 2023 17 minut temu, Mirek66 napisał: Ładniusi niezdewastowany ale elegancko zmalowany . A propo trzeba było wstawić na statystę Kurta Knispela chociaż jak oglądam jego fotki to też miał trupiarzy na kołnierzyku . Pozdrawiam Mirek . "Trupiarze" to WH Cytuj
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2023 Napisano 10 Stycznia 2023 Wiem SS-y miały trupki na czapkach a nie na kołnierzu . Cytuj
Lipa Napisano 11 Stycznia 2023 Napisano 11 Stycznia 2023 W dniu 9.01.2023 o 19:34, Seb napisał: Też pospamuję, bo trzeba kończyć rozgrzebane od lat modele. SŁUSZNA koncepcja. Model fajny. Cytuj
robertmodelarz Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Model bardzo fajny, kolory bardzo żywe i kontrastowe. Bardzo dobry pomysł z lufą w kolorze szarym. Dużo złota zniknęło zupełnie pod warstwą farby. Efekt finałowy doskonały. Wyciągaj dalsze trupy z szafy!!!! 1 Cytuj
Seb Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 16 minut temu, robertmodelarz napisał: Model bardzo fajny, kolory bardzo żywe i kontrastowe. Bardzo dobry pomysł z lufą w kolorze szarym. Dużo złota zniknęło zupełnie pod warstwą farby. Efekt finałowy doskonały. Wyciągaj dalsze trupy z szafy!!!! Dzięki. Są jeszcze w 2 "trupy" w szafie gotowe do malowania, ale na razie zacząłem budowę kolejnego, bo to mi sprawia największą frajdę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi