Rekon Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Hej ! Startuję dzisiaj z kolejnym modelem - Airbus A319 w barwach Germanwings Na razie tylko mała przymiarka Niedługo następne zdjęcia z budowy Pozdrawiam. Edytowane 20 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismael Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Masz niezłe tempo Siadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodziek Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 No no ismael moge obok ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 To ja obok - o piwko się nie martwcie, ale niech który czipsiki jakoweś przyniesie Rekon, jakie farbki będą w użyciu? Ten żółty germanwings to taki niepodobny do niczego [no, patrząc z dołu przynajmniej ;) ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Oj ja też zasiądę i pooglądam, ponieważ ciekawią mnie pasażerskie samoloty. Życzę powodzenia i czekam na dalszą część relacji z budowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) To ja obok - o piwko się nie martwcie, ale niech który czipsiki jakoweś przyniesie Rekon, jakie farbki będą w użyciu? Ten żółty germanwings to taki niepodobny do niczego [no, patrząc z dołu przynajmniej ;) ] Ten srebrny (może i żółty) to będzie Motip . Na razie nie mam aerografu i jakoś nie chce mi się go kupić Połówki kadłuba już sklejone.. Edytowane 20 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Przyniosłem chispiki i zasiadam z Wami do obserwowania tego wspaniałego i pełnego emocji/wrażeń spektaklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Skrzydła zostały już przyklejone do kadłuba... Kadłub i skrzydła już zeszlifowane, teraz czas by nałożyć szpachlę. Ale to zrobię dopiero jutro, muszę poczekać aż klej zaschnie na dobre . Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Zająłem się silnikami Tak wyglądają turbiny (na zdjęciu nie wyglądają ładnie, ale w rzeczywistości są ok ) A tak wygląda ogólny podgląd (oczywiście silniki nie są jeszcze sklejone - na zdjęciu złożone są "na sucho" ) Kupiłem jeszcze spraye Motipa Mam wątpliwości co do tego pierwszego, chyba jest za mało kontrastowy.. A wy co myślicie ? Edytowane 20 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Stan tuż po szlifowaniu: Musiałem usunąć wszystkie antenki na górnej części kadłuba, ponieważ model jaki dostałem był strasznie niedokładny w tym miejscu i nie mogłem tego ładnie wyszlifować Model pomalowany został później podkładem (niestety zdjęcia nie mam) Model w tej chwili jest już pomalowany kolorami Przepraszam za jakość zdjęć Edytowane 20 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 super , będe śledził postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja też zasiadam na widowni. Mam kilka pasażerów w 1:144, ale jakoś tak nie potrafię się za nie zabrać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Model już cały pomalowany, ogólnie już wszystko zrobione. Wczoraj wziąłem się za kalki i niestety kalki z tyłu (te fioletowe) strasznie się zmarszczyły i w dodatku porwały (pewnie siostra sie modelem bawiła jak kalka schła) i niestety nie da się nic z nimi zrobić :(. Więc mam prośbę: ma ktoś do sprzedania kalki Germanwings ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Naprawdę nikt z was nie ma tych kalek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja niestety nie :( . W ogóle kalek do pasażerów jest jak na lekarstwo w porównaniu do innych kategorii... Coś ten żółty jakiś taki zgaszony, mało jaskrawy, ale może na żywca inaczej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Rekon może napisz do revell'a żeby Ci przysłali. A jak nie to poszukaj, czy w necie nie ma gdzieś skanów tych kalkomani i potem albo je sam wydrukuj, albo wyślij skan do firmy Kuchmodel. Oni Ci kalki zrobią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja niestety nie :(. W ogóle kalek do pasażerów jest jak na lekarstwo w porównaniu do innych kategorii... Coś ten żółty jakiś taki zgaszony, mało jaskrawy, ale może na żywca inaczej wygląda. Masz rację, jest trochę za jasny . A oto stan na dzisiaj Widok z góry - bardzo mi się podobają takie ujęcia z tym samolotem Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja niestety nie :(. W ogóle kalek do pasażerów jest jak na lekarstwo w porównaniu do innych kategorii... Kalek do pasazerow w 1/144 jest ogrooomna ilosc... Oferta dla A319 tylko jednego producenta: Alitalia http://www.f-dcal.net/pages/laser/14678.html British Airways http://www.f-dcal.net/pages/laser/14068.html Finnair http://www.f-dcal.net/pages/laser/14026.html Tunisair http://www.f-dcal.net/pages/laser/14309.html .... a Tu jeszcze troszke. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja niestety nie :(. W ogóle kalek do pasażerów jest jak na lekarstwo w porównaniu do innych kategorii... Kalek do pasazerow w 1/144 jest ogrooomna ilosc... Oferta dla A319 tylko jednego producenta: Alitalia http://www.f-dcal.net/pages/laser/14678.html British Airways http://www.f-dcal.net/pages/laser/14068.html Finnair http://www.f-dcal.net/pages/laser/14026.html Tunisair http://www.f-dcal.net/pages/laser/14309.html .... a Tu jeszcze troszke. Pozdr. Pawel No jest tego trochę, ale niestety nie ma takiego wyboru w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Rekon - fajnie sie udaja Twoje pasazery. No jest tego trochę, ale niestety nie ma takiego wyboru w Polsce - z kalkami jest o tyle fajnie ze przesylka z USA kosztowala mnie ostatnio 2$ czyli tyle co w Naszym kraju. Ceny tez raczej sa atrakcyjne. Osobiscie jestem zdania ze sprowadzanie kalek i dystrybucja w Polsce mija sie z celem - teraz jest internet. Pozdr. Pawl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisałem "w porównaniu do innych kategorii"! Marzy mi się sytuacja, w której będzie ich tyle choćby , co tych do Bf109 w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Motyla noga!! Ostatniego posta wpisałem w przed dzień wyjazdu na urlopik i myślałem, że będę na bieżąco z budowy, a tu po powrocie i model już gotowy Nic tylko wyrazić słowa pochwały, zazdrości i cieszyć oczy Kaleczki postaram się podesłać jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Motyla noga!! Ostatniego posta wpisałem w przed dzień wyjazdu na urlopik i myślałem, że będę na bieżąco z budowy, a tu po powrocie i model już gotowy Nic tylko wyrazić słowa pochwały, zazdrości i cieszyć oczy Kaleczki postaram się podesłać jak najszybciej Co więcej, jeszcze tego A319 dobrze nie skończyłem to robie już kolenego - Boeing 737-800 Ryanair niedługo pewnie skończe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Muszę wziąć się do roboty i nabrać podobnego tempa, a jak ktoś/coś mi będzie przeszkadzać to i tak się będzie cieszył PS. Tak mnie twoje osiągnięcia budowy w tak krótkim czasie zmobilizowały, że zdjąłem z szafy 3 pasażery i będę z nich składał A319 w barwach SAA, Germanwings i B737 w WEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Przyszły dzisiaj kaleczki - wielkie dzięki Paweł ! Na razie nie mam czasu aby je nałożyć, ale myślę że model będzie jeszcze dzisiaj w galerii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi