Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

widze że tu ruch więc może tu się dowiem ;D. Kolego będziesz malował karoserie??, jeśli tak to co zamierzasz z elementem gdzie są schodki tam przed bakiem. Zostawisz czarny?, bo ja tu mam problem. chciałbym w tym samym kolorze ( a maluje na arctic blue czy jakos tak w kazdym razie metalik 52 Humbrol) i nie jest to podobne nic do reszty, ja początkuje i nie dawałem nigdy zadnych podkladów, tam trzeba podklad jakiś?? Jaki?? i ile kosztuje około. Pozdrawiam

Napisano

kondi93 jak na mój gust jak cała ciężarówka będzie w jednym kolorze to te schodki powinny być w takim kolorze .Piotrek_ podoba mi się twój model zwłaszcza silnik proponuje żebys przerobił przedne felgi na super single to doda truckowi masywności.

Napisano

No pomyślimy A schodki mam pomalowane (tzn stopnie tylko te krateczki) natomiast całą podstawę tego zostawiam czarną

Napisano

Złożyłem kabinę ,pozostało mi jeszcze wyczyścić pozostałości kleju co widać na zdjęciach

Pomalowałem leżankę ;) (farbkami) Oraz (sprayem) górną część kabiny (ze tak powiem) Panel górny schowki oraz tacho ;] na ala skóra xD

bo był w kolorze modelu czyli niebieski :/ Jak bym tego nie pomalował to kompletna WIOCHA xD

459b37cad59d7131m.jpg

fde8778bbbec2e91m.jpg

357437ee6fa7b5e4m.jpg

PS: Czerwony kocyk,białe-część przescieradła pomarancz-poduszka xD

Napisano

Wogóle to italeri robi modelarzom chyba na złość, czasami na niektóre części taki kolor rzuci, że aż się serce kraje i malowanie konieczne /;/ super kabina ;D

Napisano
Wogóle to italeri robi modelarzom chyba na złość, czasami na niektóre części taki kolor rzuci, że aż się serce kraje i malowanie konieczne /;/ super kabina ;D

Lol ? chyba każdy model trzeba malować ...

Niby pisze nie wymaga malowania , ale kogo usatysfakcjonuje kolor wyprasek

Dla mnie tam nie ma znaczenia kolor italeri , i tak zawsze staram sie malować po swojemu i po czesci zgodnie z oryginałem

Napisano

Dokładnie jak kolega wyżej.Co to za róznica...nierozumię???

Napisano

Wkurzyłem się niesamowicie! gdy sklejałem GODZINĘ dosłownie 2 części :

Mianowicie do tego globa (gora kabiny od srodka ) przyczepiałem (mówiac jak chlopu na roli) ala drzwiczki ...

Za dzioba nie pasowały ;/

Ale wkurzyłem się i w godzinkę mi poszło xD

Napisano

Przy sklejaniu spokojnie nic na siłę ! I przede wszystkim nie spiesz się no trudno się mówi poszła godzina.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Ja jak sklejałm moją R500 też się męczyłem nad globem i drzwiami....

Napisano

Mam pytanie gdzie w Scaniach R620 jest lewarek do biegów, bo w instrukcji nie ma pokazane żeby jakiś lewarek przyklejać koło fotela, jedno co pokazana to taki mały koło kierownicy. Są jeszcze 2 czy 3 inne lewareczki i jeden taki co do biegów pasuje ale w instrukcji nic o nich nie piszą ;/

Napisano

Paweł216 ja w R500 też nie miałem drążka do skrzyni, jest zrobione w automacie, a ten co jest pokazany to hamulec ręczny. reszta to sam nie wiem?