Bartini Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Fajnie a czym malowałeś fele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 A tutaj PLUSIK Dla ITALERI ...Fele są orginalne nie ruszane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Aha sorki źle doczytałem :PP , no no , fajnie czekam na wiecej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 widze że tu ruch więc może tu się dowiem ;D. Kolego będziesz malował karoserie??, jeśli tak to co zamierzasz z elementem gdzie są schodki tam przed bakiem. Zostawisz czarny?, bo ja tu mam problem. chciałbym w tym samym kolorze ( a maluje na arctic blue czy jakos tak w kazdym razie metalik 52 Humbrol) i nie jest to podobne nic do reszty, ja początkuje i nie dawałem nigdy zadnych podkladów, tam trzeba podklad jakiś?? Jaki?? i ile kosztuje około. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 kondi93 jak na mój gust jak cała ciężarówka będzie w jednym kolorze to te schodki powinny być w takim kolorze .Piotrek_ podoba mi się twój model zwłaszcza silnik proponuje żebys przerobił przedne felgi na super single to doda truckowi masywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Jak narazie prezentuje się zacnie. Czekam na dalsze postępy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 No pomyślimy A schodki mam pomalowane (tzn stopnie tylko te krateczki) natomiast całą podstawę tego zostawiam czarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Złożyłem kabinę ,pozostało mi jeszcze wyczyścić pozostałości kleju co widać na zdjęciach Pomalowałem leżankę ;) (farbkami) Oraz (sprayem) górną część kabiny (ze tak powiem) Panel górny schowki oraz tacho ;] na ala skóra xD bo był w kolorze modelu czyli niebieski :/ Jak bym tego nie pomalował to kompletna WIOCHA xD PS: Czerwony kocyk,białe-część przescieradła pomarancz-poduszka xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Wogóle to italeri robi modelarzom chyba na złość, czasami na niektóre części taki kolor rzuci, że aż się serce kraje i malowanie konieczne /;/ super kabina ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 ot to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Elegancko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Wogóle to italeri robi modelarzom chyba na złość, czasami na niektóre części taki kolor rzuci, że aż się serce kraje i malowanie konieczne /;/ super kabina ;D Lol ? chyba każdy model trzeba malować ... Niby pisze nie wymaga malowania , ale kogo usatysfakcjonuje kolor wyprasek Dla mnie tam nie ma znaczenia kolor italeri , i tak zawsze staram sie malować po swojemu i po czesci zgodnie z oryginałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Dokładnie jak kolega wyżej.Co to za róznica...nierozumię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Wkurzyłem się niesamowicie! gdy sklejałem GODZINĘ dosłownie 2 części : Mianowicie do tego globa (gora kabiny od srodka ) przyczepiałem (mówiac jak chlopu na roli) ala drzwiczki ... Za dzioba nie pasowały ;/ Ale wkurzyłem się i w godzinkę mi poszło xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Przy sklejaniu spokojnie nic na siłę ! I przede wszystkim nie spiesz się no trudno się mówi poszła godzina. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja jak sklejałm moją R500 też się męczyłem nad globem i drzwiami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Oj u mnie przy modelu nie ma nic na siłę :P Jak mam ochotę idę sklejam jak nie mam nie sklejam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Mam pytanie gdzie w Scaniach R620 jest lewarek do biegów, bo w instrukcji nie ma pokazane żeby jakiś lewarek przyklejać koło fotela, jedno co pokazana to taki mały koło kierownicy. Są jeszcze 2 czy 3 inne lewareczki i jeden taki co do biegów pasuje ale w instrukcji nic o nich nie piszą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 To musisz miec jakąs lipna instrukcje bo u mnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Paweł216 ja w R500 też nie miałem drążka do skrzyni, jest zrobione w automacie, a ten co jest pokazany to hamulec ręczny. reszta to sam nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi