scros Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Witam Skali 1/72 nigdy nie rozumialem - male, nieporeczne - ciezko cos z tego wyciagnac zeby wygladalo - nie mowiac o wielu błedach ( chodzi mi tu o to ze niektore elementy gubia skale aby je pokazac np. nity, uchwyty itd.) - ale zrobilem to - a wlasciwie wciaz robie i sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie a oto fotki : Pierwszy dzien pracy - poszlo nadspodziewanie szybko szczegolnie z King Tigerem - model wart polecenia modelarza co chca zasmakowac tej skali - ponieważ jest prosty i wykonany z dorbej jakosc plastiku.Tuż obok rozgrzebany elefant - model ktory mnie zadziwil - bo sie okazalo ze ma wnetrze he he i tu sie dobiero zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Kolejny etap budowy King Tigera - niestety nie ma co sie oszukiwac jest to stary model italeri wiec szoku nie ma - z tego co widzialem na foto modele dragona bija na glowe italeri ale jako moj pierwszy model w 1/72 postanowilem nie ryzykowac gruba gotówka, jak to jest w przypadku dragona. Ponizej prace przebiegaly bez problemu - gaski w ogniwkach i tasmach pozwola, mam nadzieje jakos rozsadnie to pomalowac. Własciwie to samo w przypadku elefanta - ten sam styl wykonania gasek i innych elementow - szkoda ze w gaskach nie ma grzebienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 A oto King Tiger gotowy do malowania - postanowilem go obrabowac z niektórych błotnikow - powinno to ukazać część układu jezdnego. Tak samo elefant gotowy do malowania. I tutaj doszedłem do wniosku ze jesli juz ten elefan oferuje jakies wnetrze to je choć troche wzbogace A o takie elementy wzbogacil sie Elefant. Dzis pomalowalem podkladem wnetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 No na razie fajnie Ci to idzie, ciekawe jak pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 Robiłem niedawno tego tygryska i byłem nie bardzo zadowolony z kół, coś tam trzeba było w nich rozwiercać bo inaczej się nie mieściły na te kołki mocujące, dziwie się też troche że wybrałes te gąsiennice a nie te elastyczne bo moim zdaniem to one są o niebo lepsze. A swoją drogą to troche dziwne w tym modelu jest to że producent dał zapasowe gąski na tylko jedną strone wieży i nie dał KM przeciwlotniczego Ale pozatym wszystko jest ok z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 19 Lipca 2006 Autor Share Napisano 19 Lipca 2006 Nie mialem wyboru jesli chodzi o gaski- takiego odkupilem od kolegi mial tylko ogniwka - no dlatego tez dzis zobaczymy co sie da z tego zrobic mimo ułomnosci modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 Ale za to śmiało można pochwalić ten model za kalki. A zmieniając temat to miło że kolejna osaba zaczyna sie przełamywać do tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 A oto czesciowo nałozone camo i powoli zaczynam go podstarzac i męczyc tu gaska jeszcze nie pomalowana a tu poamlowana ale jeszcze nie uzywana z gory - widok he he he W srodku tez sie dzieje elefanta - ale pokaze to jak wymodze Dalej w tle - King Tiger czesciowo camo ma nałozone, a bedzie mial camo z Arden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Że też dało Ci się z tego elefanta coś ładnego zrobić tylko czemu hamulec taki żółty jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Hamulec pewnie okopci, jestem pod wrażeniem , a Panzer IV bedziesz robił też z italerki?? ja ci szczerze polecam Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Fajne te maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Nie no walka trwa jeszcze kupa do zrobienia rzeczy - hamulec dlatego nie pomalowany bo trza se otwor wywiercic w lufie - takie to italeri . Mam zamiar wyciagnac z tego modelu co sie da - no i chyba z tego powstanie diorama "Kursk" bo dostalem od Kolegi - akcesoria 1/72 , i Bmw w tejze skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 No to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J35 Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Scros ,sorki ale tak nie możesz. Pod Kurskiem ,to Ferdynandy były . Z tej resztki została zrobiony Elefanty itd... Kamo pasuje do Ferdinanda z walk na łuku,ale model nie (Italia 44 ?) Modelik jeśli chodzi o wykonanie ,cacany podoba mi się i chwała też dla Dragona Pzdr.Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 A mnie sie i tak podoba Ja może kiedys zrobie kinga w 1/35... ale z kasą krucho... :/ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 ładny model, aż jstem pełen podziwu ze takie maleństwo a tak dobrze Ci idzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Przez jakis czas nie mailem czasu lecz w konscu udalo mi sie podrobic ELEFANTA , wybralem malowanie i oznaczenie Schwere Panzer Jg. Abt. 653, 2 nd Company Russia 1944. Jako moj pierwszy model w 1/72 zachecil mnie do budowy kolejnych. A oto efekty dotychczasowej budowy: 1. Model jeszcze nie jest skonczony - tu srodek 2. Inny rzut 3. Powoli nabiera kształtów - są juz kalki i zostal polakierowany 4. Po złożeniu 5. Z tyłu 6. Z boku 7. Z góry 8. Z dołu Uzyto pasteli talena celem ublocenia i ubrudzenia modelu - pozostalo mi pomalowac figurki i porobic dalsze zuzycie czolgu jak odrapania itp - zwykla ekspoatacja wojenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 To jest w ogóle Twój pierwszy model, czy pierwszy w skali 1/72? Całkiem fajnie sie prezentuje, chociaż zostały jakieś szpary. Aha, co to jest takie szare na łączeniach bocznych i przednich ścianek wieży? Przydałyby się większe fotki, niektórzy dawali większe w swoich podpisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Pierwszy w 1/72. Szpary są ponieważ modelo ma wnetrze i jest rozbieralny. Na sciankach sa zabrudzenia. Wieksze fotki wiecej czasu sie otwieraja a to jest relacja - jesli skoncze model moge wstawic wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 No tak, z tymi szparami, to wyleciało mi z łba, że pokazujesz wnętrze. Co do fotek: możesz na fotosiku dać większe fotki, a na forum pokazać miniaturki, albo robić fotki 800 x 600 i pokazywać całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 6 Sierpnia 2006 Share Napisano 6 Sierpnia 2006 Skoro mówisz że to twój pierwszy model w tej skali i zachęcił cie do budowy kolejnych to może sklej Leopolda albo Karla hasegawy , chciałbym zobaczyć je w twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 7 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2006 grane - a moze bys chcial jeszcze diorame z nimi he he he jesli tylko znajde je w normalnej cenie - moze wykonam ale narazie musze sie uporac z tymi trzema co rozpoczełem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 7 Sierpnia 2006 Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Mam takie jedno pytanie natury technicznej: gdzie w Elefancie jest silnik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 7 Sierpnia 2006 Share Napisano 7 Sierpnia 2006 witam dobre pyytaie Ja bym stawiał na przód pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 7 Sierpnia 2006 Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Dioramke w formie torowiska na nasypie masz w zestawie, wiem bo właśnie sam go kleje mi się udało go dorwać na allegro za 70 pln i czasem się tam pojawiają za taką kwote. Jeśli chodzi o ceny w sklepach modelarskich to widziałem za około 120-130 pln i jak dla mnie to już jest cena zaporowa. A napisąlem o nim bo chciał bym go zobaczyć w wykonaniu kogoś kto to robi na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi