Skocz do zawartości

SS-Rottenführer, 3. SS-Panzerdivision "Totenkopf" Charków 1943 Dragon 1/16

neptun1939

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzy się woda na podstawce:
jtjnIu4.jpg
Zaraz po nałożeniu:
KgpxcEo.jpg
Przeschnięte. Dodałem troszkę liści na drzekach:
2CSu6iN.jpg
Elektryk został pobrudzony. Jutro postaram się zrobić zdjęcia i wrzucić foty.

Woda dodana. Dojdzie jeszcze jedna, ostatnia warstwa czystej, ale to już po nałożeniu śniegu, który zaraz zaczynam nakładać.
WivoQ3R.jpg
arhFVqx.jpgI obiecane zaległe fotki pobrudzonej figury. Wymaga kolejnej warstwy matu, bo pigment fixer nałożony z aero nadał mu błysku ( jedna warstwa matowej nie dała rady zabić połysku/satyny)
yFZoFeG.jpg
cQvZnlA.jpg
5HccCNx.jpg
Kr910qK.jpg

• Like 1

Walki z podstawką ciąg dalszy. Dziś została wrzucona jeszcze jedna warstwa śniegu.
VvFoh7R.jpg
pKt7d9D.jpg
Hfzz91H.jpg
RjG96Yz.jpg
VvFoh7R.jpg
1WZ2iTU.jpg
polZJSI.jpg
Na chwilę obecną nie jestem zadowolony z efektów. Jeszcze dużo pracy by to doprowadzić do stanu fajnego.

• Like 1

Wnioski operacyjne.
 Śnieg z sody klejony na "klej szkolny" ( kolor, konsystencja i wygląd jak Wikol) nie zdaje egzaminu - ma jakąś dziwną barwę. Na całość położyłem ostatnią warstwę śniegu tym razem mieszanka woda+wikol+soda i wyszło dobrze. Zaczynam zabawę z brudzeniem śniegu, imitowaniem roztopów i przebijającego się błota/wody z drogi. 
VHAinxP.jpg
IPVri38.jpg

Walki z podstawką ciąg dalszy...
 Była prawie gotowa i prezentowała się tak:
5LKOc13.jpg
MQpebNH.jpg
Ale raz, że figurant stracił pasowanie - po zaschnięciu kleju i przymiarce do na miejsce zaczął lewitować i nie dało się go wtopić w teren. A dwa, że jedna ze znajomych określiła drogę, że bardziej to wygląda jak kupa psa niż jak błoto...  Właściwie po położeniu śniegu to przestała mi się ta droga podobać i była to walka by spróbować coś z tego uratować. Nie wyszło.
  Troszkę zabieliło przez święta, więc postanowiłem zaczerpnąć inspiracji w naturze:
aHv8kx2.jpg
Następnie wyciąłem fragment, gdzie była droga, wywaliłem całość i zrobiłem na nowo. W chwili obecnej jest tak:
mq9DG6E.jpg
wRwaLWS.jpg
 Jedyne co jeszcze dodam, to na obrzeżach plam śnieżnych roztopiony śnieg i miejscami brudną wodę spływającą ścieżką.

• Like 1