Jump to content

Recommended Posts

Posted

Oto kolejny model z mojej kolekcji, wykonany prosto z pudełka (testowałem na nim patinatora :

6f8641507b51d5be.jpg

b9bad31bf7b88a8c.jpg

9c8a5e3579e4a0ed.jpg

2934da1e670d3b07.jpg

92cb6eafa3fea779.jpg

Czekam na opinie i sugestie.

Wiem że z tym Brenem położonym na skrzyniach to już przesadziłem bo po przejażdżce po pustyni w tumanach kurzu już mógłby nie wystrzelić

ale trudno by go było wyjąć bez uszkodzenia reszty.

Co do kolorów też nie jestem pewien ale wygląda ciekawie

I te gąsienice w realu tak nie błyszczą[/img]

Posted

Kolego, gąsienicami się nie przejmuj albowiem znam to z autopsji że, w piaszczystym terenie gąsienice po paru kilometrach błyszczały się jak psu........ Przećwiczyłem to na wielu poligonach w okresie letnim. Pisze ci to zawodowy czołgista.

Pozdrowienia.

Posted

... Na przyszlosc nie kompresuj tak mocno JPGow

bo zacierasz detali widocznosc i odrobine wieksze foty prosimy.

Poza tym calkiem przyjemny model, ale

mogles dac ciut mocniejszego wasza tu i tam.

Posted

Też go robiłem dawno dawno temu , przyjemny model i ciekawy poprzez swoje malowanie . Model zrobiłeś nie tak źle , czytso ładnie ale bez szału , po pierwsze gąski , teatr działań afrykańskich, pustynie , piach , a gąski czyste jak na jakiejś defiladzie.. Całość modelu kurzyłeś więc i gąski też wypadało by .. Więc to popraw , po drugie , po co zamalowałeś bazową reflektory z przodu ? Kiedyś na jakimś zdjęciu widziałem podpórki pod włazy ale nie jestem pewien czy takowe wszędzie stosowano , w kążdym razie w swoim zrobiłem. Jeszcze brakuje mi na modelu brak washa ,no i wszelkich obić . Jak oceniasz patinatora ? Mi osobiscie średnio przypadają te pigmenty.

Ale jak pisałem model ok , z wyjątkiem tych rzeczy wyżej wymienionych.

Pzd|2

Posted

Patinatora oceniam raczej dobrze ale nie miałem okazji go z żadnym innym porownać.

Co do reflektorów to były one z plastiku nie przeźroczystego myślałem jak je pomalować aby wyglądały realistycznie i... nie wymyśliłem a potem zapomniałem. Gąsienice pewnie niedługo pobrudzę.

Więcej grzechów nie pamiętam