jerzy_k Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Kolejny pojazd ukończony. Muzealny GAZ, ale jeszcze na chodzie Bronco zrobiło model dla masochistów, mnóstwo drobnych części (1-2mm), które moim zdaniem mogły by być odlane razem z większymi bez specjalnej utraty detali. Boczne barierki przy ławeczkach odpadały mi z 10 razy przy malowaniu. I te rozpadające się kalki Tym niemniej sam pojazd jest ciekawy i cieszę się że go zrobiłem. Przy okazji wypróbowałem żółtą farbę od ICM, którą pomalowałem większość pojazdu. Ładnie się położyła z aero, pomimo że rozcieńczałem ją zwykłą wodą z kropelką Flow Improvera od Vallejo. Jeżeli pozostałe farbki z ich podstawowego zestawu będą równie dobre, będzie to udany zakup. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Gratulacje, prawdziwy Gazik.....Ładnie wyszło połączenie starego samochodu ze współczesnym ładunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 uzyskałeś bardzo ciekawy efekt patyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harkonen Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 To prawda, że z tymi malutkimi elementami to trochę przerost formy nad treścią, obecnie sam lepię ten sam model i mogę coś o nim powiedzieć. Ale rekompensuje to dobra jakość plastiku; twardy i elastyczny. Co do modelu widocznego na zdjęciach, muszę przyznać że ulepienie takiego maleństwa w 1/35, (moją domeną jest pancerka w 1/35, więc jak dla mnie taki samochodzik jest malutki) musi już być pewnym doświadczeniem w klejeniu modeli. Bardzo podoba mi się malowanie i rdzawe zacieki. Ogólnie model cieszy oczy i wielkie brawa co do oddania realizmu pojazdu. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Grudnia 2025 Share Napisano 5 Grudnia 2025 Bardzo mi się podobają model w takiej plastycznej pastelowej formule, Wszystkiego w sam raz. Brawo, Gratuluję, teraz nic tylko jakiąs podstawkę / scenkę dla niego przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi