Dawid J Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Witam. Po wielu latach rozłąki, podjąłem próbę powrócenia do dawnego hobby. Nie stawiam sobie wysoko poprzeczki. Mam jeden cel- skończyć model. p.s. W jaki sposób nakładać kalkomanie 3D ? Jak zwykłe wodne, czy stosuje się jakiegoś rodzaju klej? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Wybrałeś bardzo dobry model, jeden z lepszych Phantomów w mojej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 13 minut temu, rudolf24 napisał: Wybrałeś bardzo dobry model, jeden z lepszych Phantomów w mojej opinii Pytanie czy równie dobry na powrót do lepienia po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 19 minut temu, HK1885 napisał: Pytanie czy równie dobry na powrót do lepienia po latach. To już leży wyłącznie w geście modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Przychylam się do pytania autora wątku o sposób nakładania kalkomanii 3D. Podzielicie się wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Chętnie popatrzę bo lubię Phantomy. A w kwestii kalek 3D, aplikuję je na klej Ultra Glue od Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Co do kalek też polecam Migowy Ultra Glue. Zasiadam i obserwuje. W planach jest zlozenie tego modelu - wypust USN F-4B "VF-111 Sundowners", zanim zabiore się za model od ZM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Takie kalki kleiłem na wikolu i tez działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid J Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Koledzy i koleżanki. Mam problem z doborem farby "głównej". Instrukcja mowi o Light Gull Gray FS16440, ale... Mr. HOBBY I AK to dwa różne kolory. Ten pierwszy jest za ciemny, a ten drugi za jasny. Najbliżej chyba jest FS36375. Na FS36440 nie patrzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid J Napisano 14 Lutego 2023 Autor Share Napisano 14 Lutego 2023 Pierwsze dłubanie zakończone. Czy kalki 3D można pokryć lakierem bezbarwnym? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 10 godzin temu, Dawid J napisał: Pierwsze dłubanie zakończone. Czy kalki 3D można pokryć lakierem bezbarwnym? Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid J Napisano 19 Lutego 2023 Autor Share Napisano 19 Lutego 2023 Póki co zapał nie opadł, wręcz przeciwnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 46 minut temu, Dawid J napisał: Póki co zapał nie opadł, wręcz przeciwnie. No i dobrze. Kalki robią robotę, dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi