jpl Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Bardzo dobry zestaw, właściwie bezproblemowy w sklejaniu, gorąco polecam. Mam nadzieję, że Arma Hobby nie poprzestanie na jednym japońskim samolocie w portfolio, bo tematyka ta, jak wiadomo, jest bardzo ciekawa i cieszy się wielką popularnością, a wykonanie Army Hobby jest mistrzowskie. Mój warsztat jest tutaj. Jak już wspomniałem - żadnych problemów nie było, trzeba tylko uważać przy najdrobniejszych częściach, żeby ich nie uszkodzić. I raz jeszcze się powtórzę - gorąco polecam! To teraz garść zdjęć. 6 Cytuj
HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Przyjemny. Tak mu fotki zrobiłeś, że wygląda jak 1:144. 1 Cytuj
jachud3 Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Model ładny, ale na zblizeniach troszkę traci, więc włożę łyżkę dziegciu. Rzuciły mi się w oczy nieobrobione krawędzie natarcia (widać łączenie górnej i dolnej połówki skrzydła), obdrapania na skrzydle gdzie pilot się wdrapywał wg mnie wyglądają trochę plackowato, jakby ktoś po prostu wylał tam błoto z wiadra. Kalka hinomaru na prawym skrzydle bardzo kiepsko siadła na krawędzi lotki, następnym razem pokuś się może o nacięcie linii podziału pod kalką skalpelem i wpuść trochę płynu do kalek, efekt będzie lepszy (a w ogóle najlepiej wyglądają malowane; cyrkiel tnący i sprawa staje się banalna ). To samo żółte linie na klapach. Żeby nie było tak gorzko, to splusuję "olinowanie" - w 72 to wyzwanie, a Tobie się to elegancko udało P.S. na zdjęciach wygląda jakby lewe działko trochę Ci uciekało w prawo, ale może to perspektywa Edytowane 11 Lutego 2023 przez jachud3 1 Cytuj
jpl Napisano 17 Lutego 2023 Autor Napisano 17 Lutego 2023 Dzięki za komentarze! Faktycznie, trochę mały jest na tych zdjęciach. Postaram się o tym pamiętać w przyszłości, i o pozostałych rzeczach też. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi