jpl Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Bardzo dobry zestaw, właściwie bezproblemowy w sklejaniu, gorąco polecam. Mam nadzieję, że Arma Hobby nie poprzestanie na jednym japońskim samolocie w portfolio, bo tematyka ta, jak wiadomo, jest bardzo ciekawa i cieszy się wielką popularnością, a wykonanie Army Hobby jest mistrzowskie. Mój warsztat jest tutaj. Jak już wspomniałem - żadnych problemów nie było, trzeba tylko uważać przy najdrobniejszych częściach, żeby ich nie uszkodzić. I raz jeszcze się powtórzę - gorąco polecam! To teraz garść zdjęć. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Przyjemny. Tak mu fotki zrobiłeś, że wygląda jak 1:144. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Całkiem fajnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Model ładny, ale na zblizeniach troszkę traci, więc włożę łyżkę dziegciu. Rzuciły mi się w oczy nieobrobione krawędzie natarcia (widać łączenie górnej i dolnej połówki skrzydła), obdrapania na skrzydle gdzie pilot się wdrapywał wg mnie wyglądają trochę plackowato, jakby ktoś po prostu wylał tam błoto z wiadra. Kalka hinomaru na prawym skrzydle bardzo kiepsko siadła na krawędzi lotki, następnym razem pokuś się może o nacięcie linii podziału pod kalką skalpelem i wpuść trochę płynu do kalek, efekt będzie lepszy (a w ogóle najlepiej wyglądają malowane; cyrkiel tnący i sprawa staje się banalna ). To samo żółte linie na klapach. Żeby nie było tak gorzko, to splusuję "olinowanie" - w 72 to wyzwanie, a Tobie się to elegancko udało P.S. na zdjęciach wygląda jakby lewe działko trochę Ci uciekało w prawo, ale może to perspektywa Edytowane 11 Lutego 2023 przez jachud3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 17 Lutego 2023 Autor Share Napisano 17 Lutego 2023 Dzięki za komentarze! Faktycznie, trochę mały jest na tych zdjęciach. Postaram się o tym pamiętać w przyszłości, i o pozostałych rzeczach też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi