Bentekkrak1 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Czołem braci modelarskiej! Przyszedł czas na mojego "świętego Graal'a". Model ten jest dla mnie powrotem do modelarstwa kiedy byłem nastolatkiem o bardzo ograniczonej wiedzy modelarskiej, kiedy to malowałem tylko nierozcieńczonymi revellami Z racji tego, że poprzedni model zatopiła moja młodsza siostra, gdy tylko nadarzyła się okazja kupiłem limitowany zestaw academy. Titanic, z racji że był prawie nie śmigany nie daje wielkiego pola do popisu jeśli chodzi o "brzydzenie", ale chciałbym zrobić z choć odrobiną śladów eksploatacji. Liczę tu na pomoc i poradę bardziej doświadczonych kolegów ode mnie. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi. Poniżej kilka fotek z unboxingu plus blaszki jakie zamówiłem z USA od Tom's Modelwork's. W drodze jest jeszcze blaszka z ramami okiennymi, które omyłkowo pominąłem przy pierwszym zamówieniu. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Bentekkrak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Witaj - będzie grubo ! Blaszki , światła...kawał statka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 A może jeszcze pasendźerowie by się przydali,, np. od rodzimej manufaktury ION models? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bentekkrak1 Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 11 minut temu, socjo1 napisał: A może jeszcze pasendźerowie by się przydali,, np. od rodzimej manufaktury ION models? noga że mnie jeśli chodzi o malowanie figurek, ale pomyśle, może przy tej skali nie trzeba większych umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Jak wersja ,,premium" to pasażerów było 1325 + 892 członków załogi Dużo pracy, kruca fux, dużo pracy.... ( taki sucharek ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 17 minut temu, myszaty napisał: 1325 + 892 zrobi wersję sztormową to wystarzy 40wychylonych - zawsze łatwiej malowac Kibicuje Titanic zawsze mnie kusił ale jakos nigdy nie skusił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 2 godziny temu, Bentekkrak1 napisał: noga że mnie jeśli chodzi o malowanie figurek, ale pomyśle, może przy tej skali nie trzeba większych umiejętności ps nogi nie potrzebujesz a ,malowanie to kilka mazniec pedzla wiec spokojnie dasz rade a do efektu + 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 2 minuty temu, laskonogi napisał: dasz rade a do efektu + 100 !raczej +1300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi