Bentekkrak1 Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Czołem braci modelarskiej! Przyszedł czas na mojego "świętego Graal'a". Model ten jest dla mnie powrotem do modelarstwa kiedy byłem nastolatkiem o bardzo ograniczonej wiedzy modelarskiej, kiedy to malowałem tylko nierozcieńczonymi revellami Z racji tego, że poprzedni model zatopiła moja młodsza siostra, gdy tylko nadarzyła się okazja kupiłem limitowany zestaw academy. Titanic, z racji że był prawie nie śmigany nie daje wielkiego pola do popisu jeśli chodzi o "brzydzenie", ale chciałbym zrobić z choć odrobiną śladów eksploatacji. Liczę tu na pomoc i poradę bardziej doświadczonych kolegów ode mnie. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi. Poniżej kilka fotek z unboxingu plus blaszki jakie zamówiłem z USA od Tom's Modelwork's. W drodze jest jeszcze blaszka z ramami okiennymi, które omyłkowo pominąłem przy pierwszym zamówieniu. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Bentekkrak1 Cytuj
myszaty Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Witaj - będzie grubo ! Blaszki , światła...kawał statka. 1 Cytuj
socjo1 Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 A może jeszcze pasendźerowie by się przydali,, np. od rodzimej manufaktury ION models? 1 Cytuj
Bentekkrak1 Napisano 11 Lutego 2023 Autor Napisano 11 Lutego 2023 11 minut temu, socjo1 napisał: A może jeszcze pasendźerowie by się przydali,, np. od rodzimej manufaktury ION models? noga że mnie jeśli chodzi o malowanie figurek, ale pomyśle, może przy tej skali nie trzeba większych umiejętności Cytuj
myszaty Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Jak wersja ,,premium" to pasażerów było 1325 + 892 członków załogi Dużo pracy, kruca fux, dużo pracy.... ( taki sucharek ) 1 Cytuj
laskonogi Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 17 minut temu, myszaty napisał: 1325 + 892 zrobi wersję sztormową to wystarzy 40wychylonych - zawsze łatwiej malowac Kibicuje Titanic zawsze mnie kusił ale jakos nigdy nie skusił 1 Cytuj
laskonogi Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 2 godziny temu, Bentekkrak1 napisał: noga że mnie jeśli chodzi o malowanie figurek, ale pomyśle, może przy tej skali nie trzeba większych umiejętności ps nogi nie potrzebujesz a ,malowanie to kilka mazniec pedzla wiec spokojnie dasz rade a do efektu + 100 Cytuj
myszaty Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 2 minuty temu, laskonogi napisał: dasz rade a do efektu + 100 !raczej +1300. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi